Video

Kampioensgras van PSV kun je ook eten, op de middenstip van het stadion

23 mei 2018 om 17:25
nl
Een sjiek diner waarin het gras van het Philips Stadion in Eindhoven de hoofdrol speelt. Jacob Jan Boerma, chef met maar liefst drie Michelinsterren op zijn naam, ging de uitdaging aan. Hij kookte woensdagavond de sterren van de hemel voor vijftig gasten. Zij schoven speciaal voor de gelegenheid aan tafel op de middenstip van het voetbalstadion.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Boerma staat normaal in de keuken van driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Daar heeft hij natuurlijk alle vrijheid om met de meest verrukkelijke ingrediënten te spelen. Bij deze culinaire avond 'Très Gras' draaide het allemaal om het gras dat de chefkok in een uniek menu heeft verwerkt. 

 


Wachten op privacy instellingen...




In de kleedkamer waren de voorbereidingen voor het diner 's middags al in volle gang. Boerma lichtte alvast een tipje van de sluier op. "We maken iets met makreel en asperges, en ook een gerecht met kalf", vertelde Boerma. "En overal is gras toegevoegd. Deze vinaigrette bijvoorbeeld. Het gras gaat door een sapcentrifuge en samen met wat limoensap, Japanse azijn, witte balsamico en olijfolie wordt het iets heerlijks."

Sliding met zweterige billen
Bang om sprietjes te eten waar Luuk de Jong eerder met zijn zweterige billen een sliding over heeft gemaakt, hoefden de aanwezigen niet te zijn. "Dit is ander gras dat eetbaar is."

Wachten op privacy instellingen...

 

'Mega-bijzonder'
"Dit is echt mega-bijzonder", aldus de kok. "Ik heb al op heel veel bijzondere plekken gekookt, maar nog nooit in het hart van een stadion, waar ik nota bene op de middenstip mag koken."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.