Home Nieuws Winst Inter op Lazio geeft PSV nog beter perspectief in Europa

Winst Inter op Lazio geeft PSV nog beter perspectief in Europa

150
0

De uitslagen in diverse Europese topcompetities hebben afgelopen weken voor positieve ontwikkelingen gezorgd voor PSV wat het perspectief voor de Champions League aangaat.  

Zo wist Liverpool bij te dragen aan een gunstig perspectief en datzelfde feit ontstaat door de winst van Internazionale op Lazio Roma op de laatste speeldag in de Serie A.

Inter heeft namelijk een lagere Europese ranking dan PSV en plaatste zich op de slotdag van de Italiaanse competitie voor de groepsfase van de Champions League, door bij de beste vier in de Serie A te eindigen.

PSV speelt één play-off voor plaatsing voor de groepsfase. Lukt het PSV om door de play-off te komen, dan is er een goede kans dat de club bij de loting voor de groepsfase ingedeeld wordt in pot 3. Bij de loting zijn er altijd vier potten, waarover alle geplaatste ploegen worden verdeeld.

PSV staat in het huidige schema virtueel op plek 25 van de 32 verwachte ploegen en valt bij kwalificatie voor de Champions League-groepsfase dus net buiten pot 3. Door de winst van Internazionale op zondagmiddag is PSV een plek naar boven opgeschoven.


Vorig artikelTimmy Simons neemt afscheid na meer dan duizend wedstrijden
Volgend artikelMexicaanse media: ‘Naast Valencia denkt ook Everton aan Lozano’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in