Inloggen
Sluiten

PSV onder 19 zet grote stap richting titel na winst in Amsterdam

21 april 2018 14:26

In strijd om de titel heeft PSV O19 heel goede zaken gedaan. In een rechtstreeks duel tegen concurrent Ajax werd in Amsterdam met 0-2 gewonnen, waardoor de ploeg van Mark van Bommel nu aan kop gaat.

In de eerste helft ging de wedstrijd op en neer. Beide ploegen kregen volop kansen en kwam PSV via Zakaria Aboukhlal op voorsprong. De vleugelaanvaller kwam naar binnen en krulde vanaf de rand van het zestien meter gebied de bal in de verre hoek. Vlak voor rust moest Ajax bovendien met tien man verder toen Kemper zijn tweede gele kaart kreeg.

Na rust kwam PSV onder 19 fel uit de startblokken en kreeg het ook goede kansen om te scoren. Amar Catic kwam ook tot scoren, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

PSV koos er toen voor om de boel achterin dicht te houden en met de snelheid voorin te loeren op de counter. PSV speelde die mogelijkheden echter veel te slordig uit waardoor Ajax in de wedstrijd bleef.

Ajax kreeg via Gravenberch een grote kans, maar hij schoot over. De ploeg van John Heitinga was vooral op zoek naar een penalty, maar de scheidsrechter ging niet mee in de valpartijen. Toen Brobbey namens Ajax ook zijn tweede gele kaart kreeg en Ajax dus met negen man kwam te staan was de wedstrijd beslist. In blessuretijd kwam PSV op de verdiende 0-2 toen doelman El Maach tegen Catic aanschot en de Bosnische aanvaller vervolgens eenvoudig de bal in het doel kon lopen.

PSV onder 19 staat nu twee punten voor op Ajax en heeft bovendien ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Voor de ploeg van Mark van Bommel staan nog vier competitiewedstrijden op het programma.