Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

'Van Bronckhorst zit nog stevig in het zadel bij Feyenoord'

Feyenoord kan het teleurstellende seizoen nog wat glans geven door zondag de bekerfinale te winnen van AZ. Maar wat als dat niet lukt? Is het dan einde oefening voor trainer Giovanni van Bronckhorst? We vragen het aan John de Wolf en Arman Avsaroglu.

"Dat ligt vooral aan hemzelf, denk ik", zegt De Wolf, die Feyenoord bij winst de beker mag uitreiken. De oud-verdediger van de Rotterdammers heeft geen signalen opgevangen dat het bestuur Van Bronckhorst wil ontslaan. "We moeten ook niet vergeten wat hij allemaal gewonnen heeft."

NOS-commentator en Feyenoord-watcher Avsaroglu komt tot eenzelfde conclusie. "Hij zit heel stevig in het zadel. Hij heeft drie prijzen gewonnen met de club. Vanuit het bestuur is er geen reden om hem te laten gaan. De vraag is vooral: wat wil Van Bronckhorst zelf?"

Niet bezig met toekomst

De Wolf denkt niet dat Van Bronckhorst met een vertrek bezig is. "Hij zei van de week dat hij het nog naar zijn zin heeft. Als trainer ben je helemaal niet bezig met de toekomst. Als je de bekerfinale haalt, ben je alleen maar met die wedstrijd bezig. Het is toch weer een prijs."

Behalve de landstitel vorig jaar, won van Bronckhorst in 2016 met Feyenoord ook de beker en aan het begin van dit seizoen de Johan Cruijff Schaal. De Rotterdammers haakten daarna echter snel af in de titelstrijd. Het gat met kampioen PSV is 21 punten.

"Ze zouden meestrijden om de titel. Dat was de overtuiging", zegt Avsaroglu. "Een jaar na het kampioenschap zo ver achterstaan op PSV, dat is gewoon slecht. Als ze de beker winnen, blijft het een mislukt seizoen, maar wel een met twee prijzen."

"Zo is het", vult De Wolf aan. "De beker kan het seizoen nog wat cachet geven en daarom staat er wel wat meer druk op dan normaal, maar 'Gio' heeft bewezen dat hij prijzen kan pakken. Daarom denk ik dat Feyenoord een streepje voor heeft op AZ."

Opvolger

Mocht Van Bronckhorst (noodgedwongen) vertrekken bij Feyenoord, dan is volgens Avsaroglu een gelijkwaardige opvolger niet zo snel gevonden. "Hij is een perfect uithangbord. Correct naar buiten toe en een echte Feyenoorder."

Giovanni van Bronckhorst en John van den Brom poseren met de dennenappel

"Ik denk ook niet dat zijn houdbaarheidsdatum al is verstreken", gaat Avsaroglu verder. "Er zal wel meer verloop in de selectie moeten komen. Het is een goed moment om te vernieuwen en met een schone lei te beginnen."

Wat moet Van Bronckhorst volgend seizoen nog meer anders doen? De Wolf geeft het enige juiste antwoord: "Meer punten pakken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl