'PSV zocht Zoet-vervanger buiten Eredivisie en denkt aan Chelsea-verdediger'

'PSV zocht Zoet-vervanger buiten Eredivisie en denkt aan Chelsea-verdediger'

21-04-2018 10:18
62

De kans bestaat dat er bij PSV in iedere linie veranderingen plaats zullen vinden. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad in een uitgebreide analyse.

Voor diverse spelers is er belangstelling, waaronder Jeroen Zoet, Santiago Arias, Hirving Lozano en Luuk de Jong. Het is aannemelijk dat die vier deze zomer vertrekken bij PSV. Als vervanger van Zoet heeft PSV Eloy Room, Hidde Jurjus en Luuk Koopmans. Jurjus heeft aangegeven graag nog een jaar bij Roda JC te blijven en het is de vraag of Koopmans klaar is voor het grote werk. Het ED schrijft dat PSV 'tot voor kort' vooral buiten de Eredivisie zocht naar een vervanger voor Zoet.

De ochtendkrant schrijft ook dat PSV de transfermarkt opgaat als een van de huidige centrale verdedigers vertrekt. Nicolas Isimat-Mirin wil graag blijven en bovendien kan de club beschikken over Daniel Schwaab en Derrick Luckassen in het hart van de defensie. Daarnaast staat ook Nick Viergever op het punt om te tekenen, al lijkt hij te worden gehaald voor de linksbackpositie. Daardoor kan Joshua Brenet naar rechts.

Jordy de Wijs lijkt wederom in aanmerking te komen voor een verhuur en ook voor Kenneth Paal zou dat wellicht een goede optie zijn. Armando Obispo moet uiteindelijk basisspeler worden. Bij een vertrek van een van de verdedigers gaat PSV voor een nieuwe naam. Volgens het ED hebben de Eindhovenaren de zeventienjarige Jonathan Panzo van Chelsea in het vizier voor Jong PSV.