'Als er interesse komt, dan leg ik dat gewoon open op tafel binnen PSV'

'Als er interesse komt, dan leg ik dat gewoon open op tafel binnen PSV'

21-04-2018 08:23
27

Phillip Cocu sluit niet uit dat hij tien jaar - of langer - aan het roer blijft staan bij PSV. Ook na het winnen van zijn derde landstitel in vier seizoenen barst de succestrainer nog van de ambitie. 

"Voor mij is er altíjd wat te winnen. Ik heb nu al zin om te kijken of we een team neer kunnen zetten dat om de titel speelt, maar ook weer iets kan gaan bereiken in Europa", aldus Cocu in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Ik ben ambitieus, maar heb geen planning voor mijn trainerscarrière. Als er interesse zou komen, dan leg ik dat gewoon open op tafel binnen PSV en zal ik erover nadenken."

"Tien jaar PSV zou met mijn karakter ook best kunnen. En juist omdat selecties steeds sneller veranderen, kan een trainer de stabiele factor zijn. Elke zomer twee, drie man weg uit de basis, mij frustreert dat niet. Sterker: elk jaar vers bloed is juist goed."

De selectie van kampioen PSV gaat in de zomer behoorlijk op de schop, verwacht Cocu. Veel basiskrachten azen op een transfer. "Met vijf man houd ik zeker wel rekening."

Lees ook: Kampioenselftal PSV valt uit elkaar: liefst 9 basiskrachten kunnen transfer maken