Mart Lieder na hattrick op dertig doelpunten, Jong PSV wint doelpuntrijk duel van FC Dordrecht

20 april 2018 om 19:48
nl
Mart Lieder heeft zich weer laten zien, hij scoorde vrijdagavond drie keer tegen Almere City en bracht zijn seizoenstotaal op dertig. FC Eindhoven won dankzij de treffers van Lieder. Ook Jong PSV en RKC Waalwijk wisten te winnen. FC Den Bosch speelde niet omdat het kunstgras in eigen stadion kapot was.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Jong PSV-FC Dordrecht 4-2

Albert Gudmundsson zat zondag bij de selectie voor de kampioenswedstrijd PSV-Ajax, vierde maandag de titel en kreeg woensdag speelminuten tijdens Roda JC-PSV. Vrijdagavond stond hij 'gewoon' weer in de basis bij Jong PSV.

Na negen minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Cody Gakpo schoot de bal binnen. Na een klein half uur spelen kwam Jong PSV op 2-0. Armando Obispo, voor de wedstrijd gehuldigd voor zijn debuut in het eerste elftal, werkte de 2-0 binnen. Eigenlijk had het de 3-0 moeten zijn, Gudmundsson schoot tussen de twee goals een strafschop mis.

Tien minuten na de rust kwam PSV op 3-0, Nikolai Laursen scoorde de derde Eindhovense treffer. Donyell Malen maakte met zijn dertiende treffer in dertien wedstrijden voor Jong PSV de vierde goal voor de thuisploeg. Voor en na zijn doelpunt wist FC Dordrecht ook te scoren, zo eindigde de wedstrijd in 4-2. Door de zege kan Jong PSV volgende week tegen Fortuna Sittard periodekampioen worden.

Wachten op privacy instellingen...

FC Eindhoven-Almere City 3-2
Al na vier minuten spelen keek FC Eindhoven tegen een achterstand aan. Sherjill MacDonald kopte al snel een voorzet binnen. Die achterstand werd snel weggewerkt, door Mart Lieder. Het werd de avond van de spits. Voor aanvang van de wedstrijd stond hij op 27 doelpunten, na het laatste fluitsignaal stond de teller op 30. Hij tikte de gelijkmaker binnen. Kort na rust bracht hij FC Eindhoven op voorsprong. Na de gelijkmaker van Serge Hoefdraad maakte Lieder vanaf de strafschopstip de winnende.

Cambuur-Helmond Sport 4-1

De zesde nederlaag op rij voor Helmond Sport. Het seizoen krijgt op deze manier een vervelend slot voor de ploeg van trainer Roy Hendriksen. De oefenmeester, die na dit seizoen plaatsmaakt voor Rob Alflen, was in aanloop naar het duel positief over de goede sfeer in de kleedkamer. Na de wedstrijd zal dat gevoel anders zijn. Na een snelle achterstand door een goal van Matthew Steenvoorden maakte Robert Braber na een kwartier de gelijkmaker. Met 1-1 gingen beide ploegen ook rusten. In de tweede helft liep SC Cambuur echter nog ver weg. Via doelpunten van Justin Mathieu, Kevin van Kippersluis en Ricardo Kip won Cambuur met 4-1.

RKC Waalwijk-Go Ahead Eagles 2-1
In de kelder van de Jupiler League heeft RKC Waalwijk gewonnen van Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer kwam al snel op voorsprong via een doelpunt van Siebe Schets. In de tweede helft stond Dylan Seys aan de basis van de overwinning van RKC. Eerst maakte hij de gelijkmaker, niet veel later leverde hij de assist op de winnende treffer van Irvingly van Eijma. Door de zege is RKC op de ranglijst Helmond Sport voorbij gegaan. De achterstand op nummer zeventien Go Ahead Eagles is nog één punt.

MVV-FC Oss 1-1
FC Oss had nog een kleine kans om de play-offs te bereiken. De club noemde het duel met MVV zelf 'de aller-allerlaatste strohalm'. Die werd niet gepakt. Een overwinning was noodzaak om een hele kleine kans te blijven houden. Tegen MVV kwam de ploeg van trainer Klaas Wels niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg kwam via een doelpunt van Jonathan Okita op voorsprong. Norichio Nieveld kopte niet veel later de gelijkmaker binnen vanuit een corner. MVV stond nog een kwartier met een man minder op het veld, nadat Luc Mares met twee gele kaarten van het veld was gestuurd.