Ajax vrouwen grijpen de kop na laat doelpunt Van Lunteren

20 april 2018, 21:31   Bijgewerkt: 20 april 2018, 21:42

Ajax heeft de koppositie in de Eredivisie vrouwen vrijdagavond overgenomen van FC Twente. De Tukkers kwamen op bezoek in Amsterdam tot tweemaal knap terug van een voorsprong, maar uiteindelijk ging de thuisploeg er toch met de overwinning vandoor (3-2). En dus is er een nieuwe koploper in de Eredivisie. Verder kwam PSV niet verder dan een gelijkspel tegen PEC Zwolle.

Op een wisseling van de kopppositie leek het overigens lang niet op, want op een prima gevuld sportpark De Toekomst maakte Merel van Dongen in de ondergaande zon weliswaar de openingstreffer na twintig minuten. Maar Bente Jansen maakte in de tweede helft gelijk en nadat Ajax opnieuw scoorde via Inessa Kaagman (2-1), maakte Jassina Blom in de slotfase wederom de egaliserende goal, met een knappe kopbal.

Toch zou er een wisseling van de wacht komen in de koppositie van de vrouwen. Desiree van Lunteren, die eerder liet weten aan haar scorende vermogen wilde werken, schoot in de negentigste minuut de winnende goal binnen (3-2). Een gelijkmaker volgde niet meer, ondanks dat keepster Nicky Evrard mee naar voren ging. Zij kon niet gevaarlijk worden en moest in de tegenstoot zelfs een gele kaart incasseren vanwege een overtreding. Een punt leverde alle moeite echter niet meer op en dus is Ajax de nieuwe koploper van de Eredivisie.

PEC Zwolle - PSV 3-3

In de strijd om plek drie heeft PSV op bezoek bij PEC Zwolle vergeten om drie punten mee te nemen. Hoewel het via Nadia Coolen (0-1), Vanity Lewerissa (1-2) en Kirsten Koopmans (1-3) op een ruime voorsprong kwam, won het niet. Babiche Roof maakte de eerste twee doelpunten namens de thuisploeg en via Maud Asbroek werd het van grote afstand vijf minuten voor tijd gelijk: 3-3. In de eindfase kwamen de bezoekers zelfs nog twee keer goed weg. Door de remise blijft PEC op de derde plaats staan in de Eredivisie.

Degradatie-poule

Onderin waren er weinig verrassingen. De nog puntloze hekkensluiter verloor opnieuw, ditmaal van nummer acht Achilles '29. Sophie Cobussen was met twee treffers (beide voor rust) de hoofdrolspeelster. Bij het duel tussen VV Alkmaar en ADO Den Haag was het verschil wel groter dan vooraf verwacht: dankzij Marthe van Erk (2x), Victoria Pelova en Eline Koster nam ADO op simpele wijze een gat van vijf punten op achtervolger VV Alkmaar (4-0).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!