Vuurwerk in de Kuip tijdens het bekerduel met Willem II
NOS VoetbalAangepast

Boetepot Feyenoord loopt over door vuurwerkincidenten

Weer komt het afsteken van vuurwerk door supporters in De Kuip Feyenoord duur te staan. De Rotterdammers moeten voor de derde keer dit seizoen een boete betalen, dit keer van 17.500 euro.

De KNVB legde Feyenoord de geldstraf op, omdat er tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem II wederom vuurwerk werd afgestoken. Eerder dit seizoen moesten de Rotterdammers voor hetzelfde vergrijp tijdens de bekerwedstrijd met PSV en het Champions League-duel met Napoli al respectievelijk 15.000 en 28.000 euro betalen.

Lege tribunes

Feyenoord zegt zich genoodzaakt te zien de boete te betalen. De club heeft eerder, vanwege het vuurwerk in de wedstrijd tegen PSV, een voorwaardelijke straf gekregen van het spelen van een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek, met een proeftijd van een jaar.

"Feyenoord hanteert vanwege alle boetes en vooral wegens de dreiging straks wedstrijden voor (deels) lege tribunes te moeten afwerken een strak beleid", laat de club weten.

"Zo werden in de eerste helft van dit seizoen al 37 stadionverboden uitgedeeld voor het voorhanden hebben van en/of het afsteken van vuurwerk. Rond de bekerwedstrijd tegen Willem II zijn vier supporters aangehouden en aangemeld voor een stadionverbod."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl