Bergwijn puft in Kerkrade: 'Veel gefeest, weinig getraind'

Reacties

Steven Bergwijn kon een brede glimlach niet onderdrukken na het 2-2 gelijkspel van PSV op bezoek bij Roda JC Kerkrade. De aanvaller gaf toe dat de Eindhovenaren niet bepaald topfit aan de aftrap stonden.

Afgelopen zondag pakte PSV de titel tegen Ajax en een dag later vond de huldiging plaats in een uitzinnig Eindhoven. Er vloeide de nodige alcohol en hoewel trainer Phillip Cocu een aantal andere spelers een kans gaf tegen Roda, was duidelijk dat de kampioen met zware benen kampte.

Hoe is het eigenlijk om een wedstrijd te spelen die nergens meer over gaat, twee dagen na het kampioensfeest? 'Leuk', zei Bergwijn met een lach tegen FOX Sports. 'Ik vind het altijd leuk om te spelen, ook na een kampioensfeest, veel drank en weinig slaap. Ik slaap vanavond wel weer.'

'We hebben ondanks alles toch hard gewerkt vandaag en veel kansen gecreëerd. Er zat ook wel een overwinning in, maar we hebben veel gefeest en weinig getraind. Gepuft in de rust? Haha, ja. Ik voel mijn kuiten en mijn benen nog steeds. En 2-2, wat maakt het uit?'

Bergwijn speelde tegen Roda voor rust als vleugelspits, maar was na de invalbeurt van Albert Gudmundsson één van de twee spitsen. Waar ligt zijn voorkeur? 'Het maakt mij niet uit, als ik maar speel. Of dat op de flank is of in de spits, maakt me echt niet uit. Waar ik het beste ben? Ik heb geen idee.'