'Zoet lijkt eerste slag met Cillessen te winnen en start bij debuut Koeman'

'Zoet lijkt eerste slag met Cillessen te winnen en start bij debuut Koeman'

23-03-2018 10:07
174

Jeroen Zoet lijkt vrijdagavond de voorkeur te krijgen boven Jasper Cillessen. Die verwachting spreekt het Algemeen Dagblad vrijdag uit. Ook Hans Hateboer kan zijn eerste minuten gaan maken.

De positie in het doel is een dilemma voor Koeman. Kiest hij voor Jasper Cillessen, die de voorbije jaren de nummer één onder de lat was? Of gaat hij voor Zoet, die dit seizoen meerder punten heeft gepakt voor Eredivisie-koploper PSV? Afgaande op het AD kiest Koeman de laatste optie.

Wedden

Meer odds

Hans Hateboer zal één van de vijf verdedigers worden. De rechtsback van Atalanta Bergamo maakte eerder dit seizoen met zijn Italiaanse club indruk tegen het Everton van Koeman en plukt daar nu de vruchten van. Dat Stefan de Vrij en de nieuwe captain Virgil van Dijk spelen, staat vast. Vermoedelijk worden zij in het driemanscentrum vergezeld door Nathan Aké.

Op het middenveld krijgen de 'routiniers' Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum een nieuwe kans. Welke spelers er nog voor hun staan in de opstelling van vrijdagavond, is onduidelijk. Koeman kan uit verschillende opties kiezen en gaat die in de komende oefeninterlands waarschijnlijk allemaal uitproberen.

De Arena is vrijdag tot de laatste stoel uitverkocht voor het debuut van Koeman als bondscoach. De wedstrijd begint om 20.45 uur.