Van PSV naar carrière als wielrenner: 'Van de ene op de andere dag gestopt'

Van PSV naar carrière als wielrenner: 'Van de ene op de andere dag gestopt'

23-03-2018 09:28
6

Remco Evenepoel speelde in de jeugd van PSV en Anderlecht, maar knapte af op het voetbal en besloot zich op het wielrennen te storten. De achttienjarige Belg lijkt in die sport alsnog de top te bereiken.

Evenepoel koerst pas een jaar, maar is nu al de beul van het Belgische juniorenpeloton. Onlangs won hij de junioreneditie van Kuurne-Brussel-Kuurne en komende zondag hoopt hij in Gent-Wevelgem zege vier van het prille seizoen te boeken. Nog geen vier jaar geleden trok de jonge Belgische wielersensatie de deur achter zich dicht bij PSV.

Evenepoel was in 2011 gescout als verdedigende middenvelder. "Ik moest het onder meer hebben van mijn loopvermogen", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. "Conditioneel was ik toen al in orde. In het eerste jaar dat ik bij PSV speelde, woonde ik nog thuis en was het een straf regime. Om kwart voor vijf 's ochtends moest ik al de deur uit en om acht uur in de avond kwam ik thuis. Dat was eigenlijk niet te doen en door de reistijd ben ik in de buurt van Eindhoven gaan wonen."

"Ik had ook zeker bij PSV willen blijven, maar mijn moeder was in die periode ernstig ziek en dus was het voor mij beter om terug te gaan naar een opleiding dichter bij huis", blikt Evenepoel terug. Na nog twee jaar Anderlecht knapte de voormalig Belgisch jeugdinternational af op het voetbal. "Ik speelde ineens niet meer en ben zowat van de een op de andere dag gestopt."

De voormalig middenvelder stapte over naar het fietsen en dat is een groot succes. "Ik hoop over een paar jaar de mooiste koersen van de wereld te mogen rijden."