Hendrix wil plek in Oranje-selectie afdwingen bij PSV

Reacties

Jorrit Hendrix is dit seizoen uitgegroeid tot een bepalende speler bij PSV, maar dat heeft nog niet geresulteerd in een kans bij het Nederlands elftal. De controleur hoopt daar snel verandering in te brengen.

Hendrix wil plek in Oranje-selectie afdwingen bij PSV

Dat Hendrix zelfs niet tot de voorselectie van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman behoorde, kwam toch wel als een verrassing. 'Natuurlijk denk ik eraan, ben ik er in mijn achterhoofd mee bezig geweest, maar niet met te veel verwachtingen. Wil ik er de volgende keer bij zitten, dan zal ik dat zelf moeten afdwingen op het veld.'

PSV koos er afgelopen zomer heel bewust voor om geen vervanger aan te trekken voor Andrés Guardado, zodat Hendrix de kans zou krijgen als basisspeler. Die keuze pakt vooralsnog prima uit. Hendrix is niet meer weg te denken uit de basis en is uitgegroeid tot een belangrijke kracht bij de koploper van de Eredivisie.

'Dat ik steeds meer verantwoordelijkheid pak, is noodzakelijk op de plek waar ik speel. Spelers aansturen als het even wat minder loopt, anderen oppeppen en er extra energie ingooien om daarmee een signaal af te geven', aldus Hendrix. 'Ik voel wel dat ik misschien wat belangrijker ben geworden, maar ik doe gewoon mijn best en wil het team zoveel mogelijk helpen met het spel dat ik speel.'

In de nieuwe VI en op VI PRO praat Jorrit Hendrix uitgebreid over zijn ontwikkeling bij PSV. Ook komen diverse prominenten aan het woord over de verdedigende middenvelder van de Eindhovenaren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.