Eerste minuten in Eredivisie na 13 jaar PSV: 'Hopelijk het eerste hoofdstuk'

Eerste minuten in Eredivisie na 13 jaar PSV: 'Hopelijk het eerste hoofdstuk'

17-03-2018 23:47
47

Eindelijk was het moment daar. De negentienjarige Armano Obispo maakte zaterdagavond zijn eerste minuten in de Eredivisie namens PSV. Phillip Cocu liet de verdediger in de slotfase van het thuisduel met VVV-Venlo (3-0 winst) invallen. 

Obispo maakt al dertien jaar deel uit van de jeugdopleiding van PSV. "Mooi toch? Het hele traject doorlopen inderdaad. Hopelijk is dit het eerste hoofdstuk in het eerste elftal", zei de tiener na afloop van de wedstrijd tegen het Eindhovens Dagblad

Wedden

Meer odds

"En dat er nog maar veel mogen volgen. Maar het belangrijkste is dat we vanavond gewonnen hebben natuurlijk. We gaan vol voor het kampioenschap en we moesten na vorige week deze wedstrijd met een goede score winnen."

Dit seizoen maakt Obispo als captain van Jong PSV veel minuten in de Jupiler League. Hij leert daar veel. "Wedstrijden in de Jupiler League zijn voor veel spelers van mijn leeftijd iets om naar uit te kijken, als je nog niet direct in het eerste elftal kunt spelen. Dat is natuurlijk wel mijn doel voor de toekomst en daar ga ik alles aan doen. Wat ik op korte termijn wil verbeteren, is dat ik nog beter leiding wil geven. Meer en beter coachen en de dingen goed kunnen overbrengen."

Lees ook: PSV komt laat op gang tegen VVV en wint met ruime cijfers na rode kaart