Jeroen van der Lely baalt terwijl Fran Sol zijn veertiende eredivisietreffer viert
NOS VoetbalAangepast

FC Twente en Willem II delen punten in degradatieduel

FC Twente en Willem II hebben in de strijd tegen degradatie de punten gedeeld: 2-2. Op voorhand stond er vooral spanning op FC Twente en dat was te merken in een ijzig koud Enschede.

Het geplaagde Twente wist na een rumoerige week opnieuw niet te winnen in 2018. De ploeg van Gertjan Verbeek kent al twaalf duels op rij niet de zoete smaak van een overwinning: een negatief clubrecord.

Ook tegen Willem II werd duidelijk dat de Tukkers in de hoek zit waar de klappen vallen. Vlak nadat middenvelder Fredrik Jensen de bal op de paal had geschoten, opende Willem II na bijna een kwartier spelen de score.

Thomas Lam viert zijn goal tegen Willem II

Na twee mislukte pogingen belandde de bal voor de voeten van Kostas Tsimikas, die via de binnenkant van de paal en de rug van doelman Joël Drommel de Tilburgers op gelukkige wijze op voorsprong zette.

Twente speelde matig en moest tot overmaat van ramp Danny Holla vanwege een blessure wisselen. De gelijkmaker (kopbal) van Thomas Lam vlak voor rust kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen.

Pepers

Om meer 'vuur' in het elftal te krijgen, gooiden Twente-fans pepers op het veld, maar dat had ook in de tweede helft weinig effect. Opnieuw kwam Willem II, dat vorige week PSV met 5-0 naar huis stuurde, als sterkste uit de kleedkamer, hetgeen bijna resulteerde in de voorsprong. Na een goede aanval mikte Tsimikas echter net voorlangs.

Fran Sol juicht na zijn 2-1, waardoor de Spanjaard met 14 treffers topscorer van de eredivisie is

Twente leek iets beter in de wedstrijd te komen, maar verder dan speldenprikjes van Jensen en Adam Maher kwam het niet. Twintig minuten voor tijd deelt Willem II-spits Fran Sol een rake klap in het gezicht uit.

Hij zag tegenstander Stefan Thesker onder de voorzet van Tsimikas duiken, legde de bal gelijk goed voor zich neer en schoot met links onberispelijk raak. De spits, die eerder dit seizoen herstelde van een tumor in zijn teelbal, kroonde zich zodoende tot topscorer van de eredivisie met veertien treffers.

Scrimmage

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te branden, maar drie minuten voor tijd kwam Twente toch nog langszij. Een Twentse hoekschop mondde uit in een scrimmage, waarna Peet Bijen de gelijkmaker binnen tikte.

Hoe meer het eindsignaal naderde, hoe spannender het werd. Mohamed El Hankouri kreeg nog een goede kans alsnog drie punten mee te nemen naar Tilburg, maar Drommel redde het punt voor Twente.