Willem II speelt door late frommelgoal van FC Twente gelijk tegen concurrent

17 maart 2018 om 18:15
nl
Willem II leek door een treffer van Fran Sol op weg naar een nieuwe zege. Op bezoek bij FC Twente kwam het uiteindelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel, kort voor tijd zette Peet Bijen de 2-2 eindstand op het scorebord.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Al na twee minuten spelen kreeg Willem II een uitgelezen kans om de score te openen. Ben Rienstra schoot vanuit kansrijke positie naast het doel van FC Twente-goalie Joël Drommel. Na een klein kwartier spelen komt de Tilburgse ploeg goed weg, Fredrik Jensen raakt met een schot van afstand de paal. In de volgende aanval is het voor Willem II wel raak. Nadat Thom Haye en Fran Sol het net niet weten te vinden, schiet Kostas Tsimikas wel raak.

De ploeg van interim-trainer Reinier Robbemond leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar twee minuten voor de theepauze kwam FC Twente op gelijke hoogte. Vanuit een vrije trap van Adam Maher kopte Thomas Lam raak.

In de tweede helft kwam Willem II twintig minuten voor tijd weer op voorsprong. Fran Sol maakte een prima goal, zijn veertiende van het seizoen. Het was niet genoeg voor de winst. Drie minuten voor tijd kreeg Willem II de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied. Uiteindelijk kreeg Peet Bijen de bal voor zijn voeten, de verdediger schoot raak. Ondanks een slotfase waarin beide ploegen kansen kregen op een winnende treffer, bleef het bij 2-2.

Omroep Brabant hield de wedstrijd live bij, lees hieronder het verslag terug

90' Reinier Robbemond lijkt tevreden met een punt. Terwijl Willem II een vrije trap heeft op de helft van FC Twente, haalt hij Fran Sol van het veld. Jordy Croux valt een minuut voor het einde van de wedstrijd in.

90' Vier minuten extra tijd

89' Mo El Hankouri krijgt een enorme kans, maar Joël Drommel voorkomt een nieuwe Willem II-treffer. Uit de volgende aanval voorkomt de Twente-goalie een doelpunt van Sol.

87' GOAL! Willem II kan voorsprong niet vasthouden. Na een scrimmage komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Peet Bijen, de verdediger schiet raak.

83' Kostas Tsimikas gaat naar de grond. De Griekse vleugelverdediger kan niet meer verder. Giliano Wijnaldum is zijn vervanger.

80' Na de kans van Adam Maher volgde het doelpunt van Willem II. Sinds die goal is Willem II niet meer in de problemen geweest.

70' GOAL! Fran Sol maakt doelpunt nummer veertien van het seizoen. De Spaanse spits krijgt de bal tussen twee man in, na goed voorbereidend werk van Kostas Tsimikas. Sol draait goed vrij en schuift de bal onder Joël Drommel door.

Wachten op privacy instellingen...

69' Willem II komt goed weg. Na een mooie sleepbeweging laat Adam Maher Darryl Lachman kansloos achter. Oog in oog met Timon Wellenreuther schiet hij gehaast naast.

62' Gele kaart voor Thomas Lam, hij haalt Mo El Hankouri net buiten het strafschopgebied neer. Thom Haye mikt de vrije trap over.

58' Grote kans voor FC Twente. Op aangeven van Tom Boere lijkt Fredrik Jensen een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om op 2-1 te komen. Kostas Tsimikas gooit zich voor het schot en voorkomt zo een goal.

54' Kostas Tsimikas brengt Willem II bijna op voorsprong. De Griek krijgt een kans na een goede pass van Elmo Lieftink. De Griekse linksback schiet voorlangs.

46' De tweede helft is begonnen. De 22 spelers die de eerste helft eindigden, staan ook nu weer binnen de lijnen.

43' GOAL! FC Twente komt op gelijke hoogte. Een vrije trap van Adam Maher komt bij de volledig vrijstaande Thomas Lom, die kopt de bal fraai binnen.

42' Smerige overtreding van Thom Haye. Hij haalt de counter eruit door Assaidi ordinair onderuit te trappen. Hij krijgt geel.

41' Thom Haye probeert het van afstand. Het schot is niet geweldig, maar FC Twente-goalie Joël Drommel heeft er veel moeite mee. Hij tikt de bal over de achterlijn. De corner levert vervolgens niets op.

35' FC Twente-spits Tom Boere gaat bijna wanhopig naar de grond in duel met Elmo Lieftink. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer fluit niet. FC Twente krijgt het niet voor elkaar gevaarlijk te worden.

28' Ben Rienstra scoort. De middenvelder staat buitenspel op het moment dat Thom Haye hem vrij voor de doelman van FC Twente zet. De goede afwerking van de aanvoerder van Willem II is voor niets.

26' Adam Maher is boos op ploeggenoot Thomas Lam, die de volledig vrijstaande middenvelder over het hoofd zag. Zijn voorzet ging voorlangs. Willem II wordt wel weer teruggedrongen. De Tricolores staan voornamelijk op eigen helft.

20' FC Twente zoekt na de tegentreffer de aanval, zonder echt gevaarlijk te worden.

14' GOAL! Willem II komt op voorsprong in Enschede. Na een goede actie van Ben Rienstra krijgt Thom Haye de bal. Joël Drommel weet redding te brengen op het schot van Haye, in de rebound lukt het ook Fran Sol niet om te scoren. De bal komt daarna voor de voeten van Kostas Tsimikas. De linksback schiet vervolgens raak.

13' Willem II komt goed weg. Fredrik Jensen haalt van net buiten het strafschopgebied uit. De bal gaat via de buitenkant van de paal over de achterlijn.

7' Foutje van Darryl Lachman, die de bal verspeelt aan Tom Boere. De spits, vorig jaar bij FC Oss nog topscorer van de Jupiler League, is niet zorgvuldig in zijn pass richting Fredrik Jensen. Lachman is opgelucht, zijn fout levert de thuisploeg geen kans op.

6' Willem II wacht af. Het gunt FC Twente de bal. Omdat er bij de Tukkers weinig beweging is in de eerste minuten, is het allemaal wat tam op het veld.

2' Enorme kans voor Willem II. Na een goede actie van Fernando Lewis krijgt Ben Rienstra de bal op een presenteerblaadje. De middenvelder, dit seizoen al goed voor zeven treffers, schiet de bal zacht naast.

1'  In een ijzig koud stadion in Enschede is er afgetrapt. Al na een halve minuut krijgt FC Twente een vrije trap, na een overtreding van Fernando Lewis. Doelman Timon Wellenreuther heeft geen moeite met het schot van Danny Holla.

Opstelling
Trainer Reinier Robbemond kiest voor dezelfde namen als tegen PSV, op doelman Mattijs Branderhorst na. De goalie viel geblesseerd uit tijdens de 5-0 zege en lijkt de rest van het seizoen uitgeschakeld. De Duitse goalie Timon Wellenreuther is zijn vervanger onder de lat.