Home Nieuws Stan Valckx, oer PSV’er met de juiste mentaliteit

Stan Valckx, oer PSV’er met de juiste mentaliteit

116
0

Stan Valckx geldt nog steeds als PSV man, ondanks zijn dienstverband bij VVV. De uitgesproken Limburger heeft een mooi PSV verleden en koestert de band die hij met de club heeft, zoals hij ook de band met Romario koestert. In gesprek met de NOS doet Valckx uit de doeken wat hem zoal beweegt en hoe hij naar het huidige PSV kijkt.

In totaal speelde Valckx meer dan 250 duels voor PSV. “Mijn mentaliteit was sowieso mijn kracht”, blikt Valckx terug. “Maar ik was ook veelzijdig. Ik had snelheid, was hard en kopsterk. En ik maakte ook weleens een doelpunt.”

Een week geleden zag hij PSV met 5-0 verliezen tegen Willem II. Een vernedering. Met een 25 jaar jongere Valckx op het veld was PSV dat waarschijnlijk niet overkomen. Valckx, 54 jaar inmiddels, kan nog steeds niet tegen zijn verlies.Valckx: “Als je nu tegen een Nederlandse rechtsback zegt dat hij verdedigend kwetsbaar is, maar wel een geweldige voorzet heeft, dan ziet hij dat als compliment. Vertel je hem dat hij een geweldige kuitenbijter is, maar aan de bal een stuk minder, dan voelt hij zich klote.”

Valckx stond in zijn eerste periode bij PSV ook bekend om zijn warme band met Romário. “We trokken veel samen op, na trainingen bijvoorbeeld. We hadden dezelfde interesses”, vertelt Valckx. De laatste keer dat hij Romario sprak is alweer vier jaar geleden. Valckx koestert de herinneringen. zoals die keer dat Romario hem uitnodigde voor een vakantie in Brazilië.

“Ik wilde per se naar een strand dat te boek stond als gevaarlijk. Hij wilde niet, maar ik haalde hem toch over. Om er zeker van te zijn dat ons niets overkwam nam hij maar een gewapende bodyguard mee.”

https://youtu.be/uBpO_171pAs


Vorig artikel‘Is Justin Kuivert beter dan Steven Bergwijn?’
Volgend artikelOud coach van Lozano ziet voordelen na ‘bezinnings periode’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in