Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

'Die 5-0 nederlaag is een geschenk voor Cocu en PSV'

De uitslag was groot, de vernedering zo mogelijk nog groter. Een week na de 5-0 nederlaag tegen Willem II is de koploper van de eredivisie uit op revanche. VVV-Venlo is vanavond (19.45 uur) de tegenstander in Eindhoven.

Toch hoeft PSV niet bang te zijn dat het zeven competitieduels voor het einde zal instorten, denkt Aad de Mos. De oud-trainer en voetbalanalist noemt de afstraffing tegen de Tilburgers "een geschenk voor coach Phillip Cocu".

De Mos: PSV wint met 5-0 van VVV

"Je kunt weken achter elkaar roepen: kijk nou uit, we zijn niet zo goed als we denken. Maar als je dan elke keer wint, denken de spelers: daar heb je hem weer, die Cocu. Dan is een afstraffing wel een keer goed", luidt de verklaring van De Mos.

De analist, vaste volger van onder meer PSV en in de jaren '90 nog kortstondig trainer in Eindhoven, vindt dat PSV met twee thuiswedstrijden op rij (VVV en NAC) een ideaal programma heeft.

"Dit duel wordt een revanche vanaf de eerste minuut. Het wordt 5-0 voor PSV", waarschuwt De Mos de Venlonaren.

PSV'er Steven Bergwijn druipt af na de 5-0 nederlaag in Tilburg tegen Willem II

Cocu krijgt al maandenlang vragen over een eventueel vertrek na dit seizoen. Zijn contract loopt nog één jaar door en zelf liet hij in aanloop naar het duel van zaterdag weten "het prima naar zijn zin te hebben bij PSV".

De Mos laat zich niet uit over een eventueel vertrek van Cocu uit Eindhoven. "Maar ik denk wel dat hij dit seizoen met het minste elftal de maximale prestatie heeft geleverd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl