Derksen tipt Ajacied bij Feyenoord en PSV: 'Voor alle clubs een aanwinst'

Derksen tipt Ajacied bij Feyenoord en PSV: 'Voor alle clubs een aanwinst'

16-03-2018 17:30
56

Johan Derksen verwacht van Daley Sinkgraven geen wonderen meer, zolang de Ajacied nog bij Ajax speelt. Volgens de besnorde voetbalanalist past Sinkgraven niet in Amsterdam, maar zou hij voor vrijwel alle andere Eredivisie-clubs een goede aanwinst zijn.

De 22-jarige linkspoot uit Assen stapte halverwege het seizoen 2014/2015 over van sc Heerenveen naar Ajax. "Dat klonk heel logisch, want die jongen was daaraan toe. Hij was toen een van de leukste talenten in Nederland", vertelt Derksen in zijn RTV Drenthe-rubriek Groeten uit Grolloo, waarin hij wekelijks een sporter met Drentse wortels bespreekt. "Maar bij Heerenveen mag je winnen en is niemand in paniek. Bij Ajax moet je juist winnen en dat geeft een druk waar veel spelers niet tegen bestand zijn."

"Daarbij had Sinkgraven het nadeel dat hij linksback speelde, terwijl hij eigenlijk geen linksback was. En hij was eigenlijk ook geen linkermiddenvelder en ook geen linksbuiten." Bovendien had Sinkgraven veel pech met blessureleed, waardoor zijn Ajax-carrière in de woorden van Derksen 'als een nachtkaars uit is gegaan'. Sinkgraven hoeft echter niet te wanhopen, vindt de Voetbal Inside-coryfee. "Voor alle clubs in Nederland is hij een hartstikke goede speler, een aanwinst zelfs. En misschien weten Feyenoord en PSV wél raad met hem."