De Jong 'heel ziek': 'Dat wordt cruciaal, maar eerst eens kijken wat Ajax doet'

De Jong 'heel ziek': 'Dat wordt cruciaal, maar eerst eens kijken wat Ajax doet'

18-02-2018 07:10
105

Luuk de Jong is 'heel ziek' na het 2-2 gelijkspel van PSV thuis tegen sc Heerenveen. Ook de spits zag dat de rode kaart van Hirving Lozano het kantelpunt was in de wedstrijd.

"Heerenveen is ook gewoon een goed voetballende ploeg, maar dan kom je 2-0 voor en is er eigenlijk niets aan de hand", steekt De Jong van wal voor de camera van FOX Sports. "Dan krijg je een rode kaart. Ik heb het nog niet teruggezien, dus vertel mij maar of het er wel een was of niet. Ik heb het niet goed gezien, dus kan er niet over oordelen."

"Maar het is wel een keerpunt in de wedstrijd", vervolgt De Jong. "Dan weet je met tien man dat het zwaar gaat worden. En dan krijg je hem zo snel door een onoplettendheid van ons tegen. Als ze het nou goed uitspelen doordat ze een man meer hebben kun je er nog mee leven, maar dit is extra zuur. Dan is de marge nog maar één en valt in de scrimmage nog de 2-2."

De spits aast op revanche. "Dit moeten we als incident zien", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Volgende week in De Kuip willen we revanche nemen op Feyenoord en drie punten pakken. Dat wordt weer een cruciale wedstrijd, maar eerst maar eens kijken van Ajax morgen bij PEC Zwolle doet."