Cocu hoopt op Lozano: "Rood was te zwaar gestraft"

18 februari 2018, 00:00

PSV speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen nadat de Eindhovenaren met tien man verder moesten na een rode kaart voor Hirving Lozano. Phillip Cocu zegt na afloop dat hij rood te zwaar vond en hoopt tegen Feyenoord dan ook gewoon over de Mexicaan te kunnen beschikken.

Lozano kreeg rood omdat arbiter Dennis Higler de aanvaller een slaande beweging zag maken in duel met Lucas Woudenberg. Cocu was het daar niet mee eens. "Hij is een beetje de kluts kwijt. Hij zei dat hij vast werd gehouden en zich los wilde trekken. Zijn hand komt volgens mij ook in de nek en niet in het gezicht. Maar dit is hoe de scheidsrechter het beslist. Wij moeten dan vervolgens zorgen dat we de zege binnenhalen", zegt de trainer tegen FOX Sports.

Cocu baalde van de manier waarop de tegengoals vielen. "Zeker als je de gelijkmaker ziet. We hebben dit seizoen een aantal keer geluk gehad, maar vandaag niet. We kregen uiteindelijk nog een kans op de 3-2, maar bleven helaas steken op een gelijkspel", aldus de coach, die hoopt dat de kaart voor Lozano geseponeerd wordt. "We hopen op hem tegen Feyenoord. De scheidsrechter beslist, maar ik vond dit te zwaar gestraft."

Lees ook: Higler begrijpt twijfel over rode kaart Lozano

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen