Higler analyseert Lozano-moment: 'Hij riep direct: rood, rood, rood'

Higler analyseert Lozano-moment: 'Hij riep direct: rood, rood, rood'

17-02-2018 22:55
126

Hét moment van zaterdagavond: de rode kaart van Hirving Lozano (PSV) tijdens het duel met sc Heerenveen. Scheidsrechter Dennis Higler bestraft de Mexicaan wegens een slaande beweging. Na het zien van de beelden ging Higler twijfelen, zo vertelde hij na afloop. 

"Ik zie een slaande beweging naar achteren, dus mijn eerste ingeving was een rode kaart. Ik had een redelijk goed gezichtsveld en de assistent aan de lijn kwam ook direct met rood, rood, rood", aldus Higler voor de camera van FOX Sports"Dus de beslissing was voor ons vrij snel duidelijk. Ik heb heel even twijfel gehad."

Ook na de wedstrijd en na het zien van de overtreding in slowmotion, twijfelde de arbiter. "Vooropgesteld, we willen dit soort slaande bewegingen naar achteren uit het voetbal hebben. Mijn eerste ingeving was - zoals ik al zei - een slaande beweging op volle snelheid met kracht naar achteren. Ik snap wel dat als je de beelden daarna niet, zeker in slow motion, dat je dan gaat twijfelen."

PSV kán in beroep gaan tegen de rode kaart van Lozano. Doet de club dat niet, dan mist de clubtopscorer sowieso de clash met Feyenoord van volgende week zondag.