NOS VoetbalAangepast

Debutant Locadia schiet Brighton naar kwartfinales in FA Cup

Jürgen Locadia heeft een droomdebuut beleefd bij Brighton & Hove Albion. De aanvaller, die deze winter voor 16 miljoen euro overkwam van PSV, maakte de openingstreffer in het met 3-1 gewonnen FA Cup-duel met derdeklasser Coventry City.

Ook Southampton plaatste zich ten koste van West Bromwich Albion voor de kwartfinales van de FA Cup. De openingstreffer in de 2-1 zege kwam van de voet van Wesley Hoedt.

Jürgen Locadia

Het moeilijk scorende Brighton had in januari een recordbedrag over voor Locadia. Door een hamstringblessure moest de club geduld opbrengen, maar vandaag betaalde de aanvaller dat geduld terug, al was het tegen de nummer negen van League One.

Vooral in het eerste kwartier liet Locadia zich gelden. Eerst knalde hij de bal uit de draai nog snoeihard tegen de paal, maar kort daarna was het wel raak toen de aanvaller attent was op een matige voorzet van Anthony Knockaert.

Na rust kreeg Locadia gezelschap van zijn voormalige PSV-ploeggenoot Davy Pröpper. Tim Krul, die een onbedoelde tik in zijn nek had gekregen van Jonson Clarke-Harris, bleef juist in de kleedkamer achter en werd vervangen door een andere voormalige eredivisionist Niki Mäenpää (onder andere oud-Willem II, VVV en FC Den Bosch).

Nadat Leonardo Ulloa de thuisclub binnen het uur op 3-0 had gezet nam Brighton gas terug en kreeg Coventry City zowaar een aantal kansen. De eretreffer van Clarke-Harris, die eerder ook al twee keer het aluminium had geraakt, was dan ook niet eens onverdiend.

Wesley Hoedt viert zijn eerste treffer voor Southampton op opmerkelijke wijze

Ook Wesley Hoedt mag met Southampton blijven dromen van een Cup Final op Wembley. De verdediger zette zijn ploeg al na 11 minuten op het juiste spoor tegen West Bromwich Albion.

De verdedigers van de hekkensluiter in de Premier League legden Hoedt geen strobreed in de weg bij een corner van James Ward-Prowse, waardoor de volledig vrijgelaten van dichtbij raak kon schieten. Het was pas de eerste treffer van Hoedt sinds hij deze zomer in dienst trad van Southampton.

Na rust verdubbelde Dusan Tadic (ex-FC Groningen en FC Twente) de voorsprong, voordat Salomón Rondón de spanning terugbracht. Het bleef bij 2-1 bij en dus plaatste Southampton zich voor de kwartfinales.

José Mourinho bedankt Romelu Lukaku voor zijn twee goals in het FA Cup-duel met Huddersfield Town

Bij Manchester United ging het na afloop niet over het bereiken van de laatste acht door een 2-0 overwinning op Huddersfield Town, maar vooral over een afgekeurde goal van de thuisploeg.

Na uitgebreide consultatie met de videoscheidsrechter besloot een ogenschijnlijk geldig doelpunt van Juan Mata af te keuren wegens buitenspel.

Nadat op de Britse televisie de spelsituatie werd getoond met nogal opmerkelijke hoogtelijnen, werd op verschillende podia de spot gedreven met de in Engeland toch al niet populaire videoarbitrage.

Desondanks had United weinig moeite met de club van Terence Kongolo en Rajiv van La Parra en mag het zich dankzij twee treffers van Romelu Lukaku opmaken voor de kwartfinales.

Jos Luhukay (links) van Sheffield Wednesday en Carlos Carvalhal beleefden een koude middag in de FA Cup

Het Nederlandse onderonsje tussen Sheffield Wednesday (Championship) en Swansea City eindigde zonder doelpunten en dus volgt er een replay.

Trainer Jos Luhukay begon zonder Glenn Loovens en Joey Pelupessy aan het FA Cup-duel op het vermaarde Hillsborough in Sheffield. Pelupessy viel na 70 minuten nog wel in.

Mike van der Hoorn speelde de hele wedstrijd voor Swansea, Luciano Narsingh werd na ruim een uur vervangen.

Erwin Mulder mocht na lange tijd weer eens als reserve op de bank plaatsnemen. De voormalig Feyenoord-goalie speelde sinds zijn overgang deze zomer nog geen minuut voor de club uit Wales.

Loting

Later op de avond werd geloot voor de kwartfinales in de FA Cup. Daaruit volgde dat de grote teams elkaar bij de laatste acht ontlopen.

Tottenham Hotspur en Manchester City moeten zich nog wel zien te plaatsen voor de laatste acht. De Spurs spelen zondag tegen Rochdale, City neemt het maandag op tegen Wigan Athletic.

Beide tegenstanders zijn actief op het derde niveau van Engeland.

Loting kwartfinales FA Cup

Manchester United - Brighton & Hove Albion
Leicester City - Chelsea
Sheffield Wednesday (2)/Swansea City - Rochdale (3)/Tottenham Hotspur
Wigan Athletic (3)/Manchester City - Southampton

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl