Locadia geeft met droomdebuut direct visitekaartje af

Reacties

Jürgen Locadia heeft zich in zijn debuutwedstrijd voor Brighton & Hove Albion direct laten gelden. De voor circa zeventien miljoen euro van PSV overgekomen spits was trefzeker in het FA Cup-duel met vierdedivisionist Coventry City: 3-1.

Locadia kreeg tegen Coventry het vertrouwen als basisspeler en beschaamde dat vertrouwen geen moment. In de vijfde minuut schoot de Oranje-international uit de draai op de paal. Tien minuten later was het wel raak voor de Nederlander.

Op aangeven van Anthony Knockaert toonde Locadia zich een echte spits door iets uit te zakken en feilloos raak te schieten: 1-0. De ex-PSV'er kreeg na een half uur nog een grote kans, maar schoot rakelings naast. Een rake kopbal van Connor Goldson zorgde tien minuten voor rust nog wel voor de 2-0.

Brighton won uiteindelijk met 3-1. Leonardo Ulloa kopte na een uur de 3-0 binnen, voordat Jonson Clarke-Harris een kwartier voor tijd de eer van de bezoekers redde. Zo plaatste Brighton, waar Davy Pröpper direct na rust inviel en Locadia een kwartier voor tijd naar de kant ging, zich voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup.

Voor Tim Krul was de bekerzege minder gelukkig. De doelman kreeg een zeldzame kans in de basis, maar keerde na rust vanwege een blessure niet meer terug op het veld. Niki Mäenpää, die een verleden heeft bij FC Den Bosch, VVV-Venlo, Willem II en AZ, verving hem onder de Brighton-lat.

West Bromwich Albion - Southampton 1-2
Ook bij Southampton was een Nederlander belangrijk. Wesley Hoedt schoot in de elfde minuut raak en besloot dat doelpunt op bijzondere wijze te vieren, namelijk met zijn vingers in zijn oren om te laten zien dat hij zich echt niets aantrekt van alle kritiek. Dusan Tadic maakte er na een fraaie aanname met een mooie stift 0-2 in de 56ste minuut.

José Salomon Rondón deed vlak na de goal van Tadic nog wel iets terug namens de thuisploeg, maar uitschakeling werd niet meer voorkomen door West Bromwich Albion.