Blessure Van Ginkel biedt kansen: Veel met hem over gesproken

Blessure Van Ginkel biedt kansen: "Veel met hem over gesproken"

17-02-2018 09:00
19

De absentie van Marco van Ginkel biedt kansen voor Bart Ramselaar. De middenvelder krijgt nu de kans om zich in de kijker te spelen bij Phillip Cocu. Ramselaar is in Eindhoven niet zeker van een basisplaats.

"Maar Bart heeft het ook in zich om op deze positie te spelen. Daar heb ik veel met hem over gesproken", zegt Cocu in De Telegraaf. "Hij vult zijn nieuwe rol en positie goed in. De samenwerking met Jorrit (Hendrix, red.) wordt iedere wedstrijd beter."

PSV neemt het zaterdag op tegen sc Heerenveen, de ploeg waar de club eerder dit seizoen van verloor. Cocu in het Algemeen Dagblad: "Na Heerenveen is het allemaal snel beter en stabieler geworden. Het was een tijd waarin sommige spelers in nieuwe rollen nog zoekende waren."

De PSV-trainer wijst op het duo Hendrix-Van Ginkel. "Die waren bijvoorbeeld net als koppel op het middenveld gestart, moesten daar aan de slag met het vervangen van Andrès Guardado als leider en aanjager. En niet onbelangrijk: we stonden niet alleen heel vlug 2-0 achter, ook moesten we al vroeg met tien man verder na de rode kaart voor Hirving Lozano."