PSV mist Van Ginkel ook tegen angstgegner: 'Erger dan we dachten'

Reacties

PSV treft zaterdag met SC Heerenveen één van zijn meeste gevreesde tegenstanders in de Eredivisie. Van de laatste vijf ontmoetingen met de Friezen won de koploper er slechts één. Trainer Phillip Cocu is op zijn hoede.

PSV mist Van Ginkel ook tegen angstgegner: 'Erger dan we dachten'

Cocu kan zaterdag (19.45 uur) nog steeds niet beschikken over zijn aanvoerder. Marco van Ginkel miste de duels met Excelsior en Sparta Rotterdam vanwege een knieblessure en moet ook de wedstrijd tegen Heerenveen aan zich voorbij laten gaan. 'Het is wat erger dan we op voorhand gedacht hadden', vertelde zijn trainer op zijn perspraatje vrijdagmiddag.

'Het gaat wel wat beter, maar hij is nog niet aangesloten bij de groepstraining. Vooralsnog werkt hij nog aan zijn herstel', aldus Cocu. Bart Ramselaar zal van Ginkel net als de afgelopen weken vervangen. 'De samenwerking tussen hem en Jorrit Hendrix wordt iedere wedstrijd beter', vindt de PSV-coach.

Aftellen richting titel: PSV gaat voor revanche tegen Heerenveen

Heerenveen was dit seizoen één van de twee ploegen die PSV wisten te verslaan in de Eredivisie (Ajax was de andere). Op 10 september waren de Friezen veel te sterk voor de bezoekers uit Eindhoven. 'Het was één van onze slechtste wedstrijden tot nu toe. Binnen acht minuten stonden we al met 2-0 achter en dat kostte ons de wedstrijd', blikt Cocu terug. 

'Heerenveen is een tegenstander waar we het altijd lastig mee hebben. We weten dat we elke wedstrijd alles moeten geven om een resultaat te halen, dat zal zaterdag ook zeker zo zijn', verwacht Cocu. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.