Streppel looft PSV: "Een voorbeeld voor heel Nederland"

16 februari 2018, 13:02

Naast Ajax weet sc Heerenveen als enige eredivisionist hoe het is om in competitieverband van PSV te winnen. De Friezen gaan zaterdag op bezoek bij PSV, dat vorig seizoen ook de handen vol had aan de ploeg van Jurgen Streppel. "We hebben het vorig jaar uitstekend gedaan. Uit tegen PSV was misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen."

PSV en Heerenveen zorgden destijds voor een spektakel, waar de Brabanders met 4-3 aan het langste eind trokken. Eerder dit seizoen won de huidige nummer negen met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/273638/eredivisie-sc-heerenveen-psv/,_blank,2-0] van de koploper. "Tegen PSV heb je niets te verliezen, hoewel dat raar klinkt. Ik vind dat je altijd iets te verliezen hebt", zegt Streppel tegen Omrop Fryslân. "Maar het is toch anders. Het gaat niet altijd om goed voetbal, maar uiteindelijk om gewoon de doelpunten."

Juist dat recept bevalt PSV uitstekend. Phillip Cocu zijn ploeg voetbalt niet sprankelend, maar wint wel. Streppel: "Ze hebben 23 keer achter elkaar thuis gewonnen. "Dan kun je moeilijk zeggen dat ze niet zo heel erg goed zijn. Ze hebben veel spelers die een doelpunt kunnen maken, spelen heel volwassen. Wat dat betreft zijn ze een voorbeeld voor heel Nederland."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen