Een monster Neymar wordt gecreëerd, balletje-balletje voor Courtois

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Een monster Neymar wordt gecreëerd, balletje-balletje voor Courtois

'Hij wordt door sommigen aangezien voor een genie, we zijn bezig een monster te creëren.'
• Volgens de Braziliaanse oud-international Walter Casagrande wordt Neymar ten onrechte geplaatst in een rijtje van de grootste voetballers. 'Het stoort me dat het gros van de voetballiefhebbers en media Neymar blijft ophemelen, terwijl hij zich al te vaak geen echte ploegspeler toont', zei de oud-international bij de Braziliaanse tv-zender SporTV.

• In het kader van het trainen van de reactiesnelheid kreeg Chelsea-doelman Thibaut Courtois de nodige pingpongballetjes op zich afgevuurd. De oranje exemplaren moesten links in de bak.

Renato Sanches heeft zijn draai ook niet kunnen vinden bij Swansea City, dat hem huurt van Bayern München. De Portugese international keerde deze week tijdelijk terug in Beieren om zich te laten behandelen door clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

⛄️

Een bericht gedeeld door RS35 OFICIAL (@renatosanches35) op

PSV heeft goed nieuws voor de koukleumen onder de eigen toeschouwers. Het grootste deel van de verwarmingsinstallatie in het Philips Stadion mag weer worden aangezet, als het nodig mocht zijn. De gemeente Eindhoven had half december de gebruikte kachels afgekeurd. Maar na de aanpassingen is de kou uit de lucht.

'Hebben we zo ons best gedaan om Paris Saint-Germain het nodige vertrouwen te geven voor de wedstrijd tegen Real Madrid en dan is dit hoe ze ons bedanken.' 
• PSG-middenvelder Adrien Rabiot zei na de nederlaag tegen Real Madrid dat het makkelijk was om er acht in te schoppen tegen Dijon en die club reageert nu gevat op die opmerking. Een maand voor de Champions League-kraker tussen PSG en Real verloor Dijon met 8-0 in Parc des Princes.

• Een bijzonder verhaal bij West Bromwich Albion, waar vier spelers tijdens een trainingskamp in Barcelona een taxi stalen. Na een avond in de stad namen de vier - die aanvankelijk niet bij naam genoemd werden - een taxi richting een fastfoodrestaurant, daarna zijn de spelers teruggekeerd naar het spelershotel met taxi, maar zonder chauffeur. WBA erkent in een statement dat er in Barcelona een incident is geweest, maar bevestigt niet dat het om taxidiefstal gaat. Jonny Evans, Gareth Barry, Jake Livermore and Boaz Myhill hebben in een gezamenlijke verklaring laten weten dat zij die vier zijn, 'uit respect voor onze ploeggenoten die anders met deze zaak zouden worden geassocieerd'. Ook hebben ze hun excuses gemaakt voor hun gedrag.

• Er zijn slechts 48 clubs die in de Champions League/Europa Cup I meer scoorden dan Cristiano Ronaldo. De topscorer van de competitie (met 116 goals) maakt inmiddels jacht op CSKA Moskou (117) en zijn eerste club Sporting Lissabon (118). In totaal kwamen 511 verschillende clubs uit in het Europese hoofdtoernooi, 463 daarvan kwamen dus minder tot scoren in de Champions League dan Ronaldo. (AS)

Royston Drenthe blijft lekker fit.

'Ik voelde me heel slecht op vrijdag en zaterdag. In het weekend ging ik 16.45 uur naar bed en weet je wanneer ik wakker werd? Iets na 19.00 uur, toen de wedstrijd tegen Schalke 04 al 35 minuten bezig was.'
• Bayern München-trainer Jupp Heynckes schaamt zich. De 72-jarige coach was de afgelopen week ziek en kon daardoor niet op de bank plaatsnemen toen zijn club het opnam tegen Schalke. Het idee van Heynckes was om thuis voor de televisie de wedstrijd te aanschouwen, maar de Duitser geeft eerlijk toe dat hij de eerste helft van het duel nagenoeg volledig miste omdat hij sliep. Pech voor de trainer, want alle drie de goals (2-1 voor Bayern) vielen in de eerste 35 minuten.

• PSV-supporters keken vrijdagochtend verbaasd op toen er in de etalage van de nieuwe voetbalwinkel in het Philips Stadion een prominente plek bleek gereserveerd voor een afbeelding van Luis Suárez. De Uruguayaan maakte zich in 2010 in dienst van Ajax niet geliefd in Eindhoven door tijdens de topper in Amsterdam zijn tanden in PSV-middenvelder Otman Bakkal te zetten.

PSV is het eens met de fans die stelden dat het op zijn zachtst gezegd niet handig was de campagne-uiting van Suárez te gebruiken. 'We hebben een verkeerde keuze gemaakt. Niet meer en niet minder', reageert Arne van Breugel, manager Merchandising & Image Rights van PSV. 'We hebben overleg gehad met het merk en onze partner. Er komt een andere afbeelding.' Uiteraard is Suárez wel van harte welkom in Amsterdam.

• Deze fan van Atalanta Bergamo was door het dolle heen bij een treffer tegen Borussia Dortmund. Uiteindelijk gingen de Italianen wel onderuit (3-2).

• Dat Atalanta Bergamo verloor kwam voornamelijk door twee treffers van Michy Batshuayi. De Belgische spits is direct de grote man bij zijn nieuwe werkgever. Eerder liet hij weten dat de kleuren van het tenue van BVB belangrijk waren in zijn keuze. De Belg is namelijk groot fan van SpongeBob en daar kwam hij na de overwinning nog even op terug.

• Benjamin Mendy is de twitterkoning van Manchester City, maar Raheem Sterling waagt ook een poging.

Ron Vlaar mag vandaag 33 kaarsjes uitblazen. Van harte gefeliciteerd Ron Beton!

Gary Lineker en Wayne Rooney concurreren op meerdere fronten. Niet alleen doelpunten voor Engeland zijn belangrijk, maar ook het aantal zoons.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.