Woudenberg wil nieuwe kans bij Heerenveen tegen PSV pakken

16 februari 2018, 11:08

Na een goede start bij SC Heerenveen gaat het met Lucas Woudenberg momenteel een stuk minder voor de wind. Hij is zijn basisplaats verloren en nadat hij vlak voor de winterstop tegen AZ inviel en een reuzenkans miste, werd het duel in Alkmaar nog verloren. Het zat allemaal niet echt mee. "Ik heb er niet echt een verklaring voor", is hij eerlijk over zijn mindere periode.

"Ik zat op dat moment niet in mijn beste fase", vertelt hij over het moment dat trainer Jurgen Streppel hem passeerde, op de clubsite. "Hoe dat kan? Het is lastig om mijn vinger er op te leggen. Zulke dingen gebeuren soms." Toch geeft hij zeker niet op: "Ik ben op de trainingen keihard blijven werken. Je moet altijd naar jezelf kijken en in jezelf blijven investeren."

Tegen PSV zal hij zaterdagavond door de blessure van Dave Bulthuis vermoedelijk weer terugkeren in het elftal van Streppel. De oud-Feyenoorder is blij met die (mogelijke) kans. "Ik voel dat het beter gaat. Als ik inval of speel wil ik alles geven en de hele linkerflank bestrijken. Ik wil energie geven aan de ploeg."

De vorige keer tegen PSV werd er in eigen huis 2-0 gewonnen van de koploper van de Eredivisie. Zit er weer een stunt in? "We speelden een van de beste wedstrijden van ons seizoen", herinnert de back. "PSV is een goede ploeg. Zij staan niet voor niets bovenaan. Ze beschikken over een aantal spelers met specifieke kwaliteiten en ze weten bovendien precies hoe ze deze moeten benutten. PSV wint in de competitie vaak niet met grote cijfers, maar ze winnen wel. Dat is ook een kwaliteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen