PSV laat Hofland naar Jupiler League gaan: 'Mooie uitdaging in verschiet'

PSV laat Hofland naar Jupiler League gaan: 'Mooie uitdaging in verschiet'

15-02-2018 12:03
56

Kevin Hofland verlaat PSV voor Fortuna Sittard. Hofland was in Eindhoven actief als trainer van PSV O16 en gaat in Sittard aan de slag als assistent-trainer van de A-selectie.

Beide clubs hebben het nieuws via de officiële kanalen bevestigd. De oud-verdediger gaat bij Fortuna interim-trainer Claudio Braga assisteren, die de taken van de ontslagen Sunday Oliseh overneemt. Hofland tekent bij Fortuna een contract tot het einde van het seizoen.

"Het is een mooie volgende stap in zijn ontwikkeling als trainer", zegt technisch manager Marcel Brands van PSV op de clubsite. "We danken Kevin voor zijn inzet binnen de jeugdopleiding van PSV en wensen hem veel succes."

Hofland zelf vertelt op de clubsite van Fortuna erg blij te zijn met zijn nieuwe baan. "Er ligt een mooie uitdaging in het verschiet bij Fortuna en daar houd ik wel van. Als speler is het me niet gelukt om terug te keren bij Fortuna. Dat maakt deze kans om terug te komen als assistent-trainer extra mooi. Het is zaak om alle neuzen nu dezelfde kant op te krijgen, want ik wil met Fortuna maar één ding: zo hoog mogelijk eindigen. En dat begint met het pakken van drie punten morgen (tegen Telstar, red.)."