Home Nieuws PSV presteert zeer matig tegen Heerenveen

PSV presteert zeer matig tegen Heerenveen

55
0

SC Heerenveen is een ware angstgegner voor PSV afgelopen jaren. De ploeg uit Friesland voelt zich prettig bij wedstrijden tegen PSV. Zowel in Eindhoven als in het Abe Lenstra Stadion weet PSV regelmatig moeizaam te presteren.

Stijn Schaars riep afgelopen week al dat hij en zijn teamgenoten niet bepaald onder de indruk zijn van PSV.

PSV bewaart wel mooie herinneringen aan het thuisduel met sc Heerenveen van bijna drie jaar geleden. Door een 4-1 overwinning veroverde de ploeg de 22ste landstitel. Maar van de laatste tien eredivisieontmoetingen met Heerenveen (uit en thuis) werden er maar twee in winst omgezet. Een zeer slecht trackrecord dus.

Nergens in Nederland presteert PSV de laatste jaren zo slecht als in Heerenveen, schrijft het Eindhovens Dagblad. Met twee punten uit zes eredivisieduels is het Abe Lenstra Stadion een moeizame horde. Arber Zeneli en Reza Ghoochannejhad bepaalden op 10 september van het vorige jaar de eindstand op 2-0, waar ook Jeroen Zoet geen beste middag kende. Hirving Lozano kreeg voor rust een omstreden rode kaart.

Niet alleen uit, maar ook thuis heeft PSV regelmatig grote moeite met de Friezen. In het Philips Stadion won PSV in de laatste tien jaar maar de helft van de duels met Heerenveen, waaronder die belangrijke zege op 18 april 2015.


Vorig artikelInteresse voor Steven Bergwijn komt weer op gang
Volgend artikelArt Langeler selecteert drie PSV-spelers voor trainingsstage Jong Oranje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in