Home Nieuws Spaanse krant ondervraagt Van Nistelrooij over PSV: ‘Het was moeilijk’

Spaanse krant ondervraagt Van Nistelrooij over PSV: ‘Het was moeilijk’

1576
0

Het is inmiddels op twee weken na een jaar geleden dat Ruud van Nistelrooij besloot op te stappen als hoofdtrainer van PSV.

Op 24 mei 2023 besloot Ruud van Nistelrooij dat wat hij in zijn hoofd had te gaan uitvoeren. En dat was niets anders opstappen bij PSV. De reden daartoe is bekend maar wordt nog wel vaak opgerakeld door verschillende media. Zo ook deze week want Ruud van Nistelrooij werd door Spaanse media gevraagd naar de reden van zijn vertrek. Drie dagen na het opstappen van Ruud van Nistelrooij besloten Marcel Brands en Earnie Stewart in de auto naar Apeldoorn te stappen.

Daar, in Apeldoorn, ontstond het begin van de zeer vruchtbare samenwerking tussen PSV en Peter Bosz. Marcel Brands gaf deze week nog aan dat er niet gesteld kan worden dat het opstappen van Ruud van Nisterlooij uiteindelijk goed is geweest voor PSV. Hoe dan ook, Ruud van Nistelrooij besloot zijn eigen weg te kiezen en is inmiddels een jaar verder. En dus lonkt er een nieuwe job voor de trainer uit Geffen.

Van Nistelrooij timmerde op zijn manier aan de weg afgelopen 12 maanden en heeft sinds zijn vertrek bij PSV inspiratie opgedaan in het buitenland. De 47-jarige Van Nistelrooij sprak onder meer met topcoaches als Carlo Ancelotti en Manuel Pellegrini. In Spanje worden de verrichtingen van Ruud van Nistelrooij nog altijd op de voet gevolgd.

In een interview met het Spaanse medium Diario AS gaat Van Nistelrooij in op zijn tijd sinds zijn besluit om op te stappen bij PSV. “Ik heb voetbal gekeken en met andere coaches gepraat. Ik ben naar Buenos Aires geweest, omdat ik heel graag de wedstrijd tussen Boca Junior en River Plate wilde zien. Daar sprak ik ook met Demichelis en Gallardo, zodat zij mij hun ervaringen konden vertellen.”

Naast een reis naar Argentinië heeft Van Nistelrooij ook een bezoek gebracht aan de nodige Spaanse clubs. “Daar sprak ik een paar maanden geleden met Pellegrini en in november vorig jaar met Ancelotti. Al deze gesprekken zijn erg nuttig voor mij geweest en ik ben er zeker van dat ze mij veel zullen helpen als ik weer een club ga trainen, hopelijk binnenkort. Ik zou heel graag in Spanje willen werken, maar ook in de andere twee competities waarin ik heb gespeeld, de Premier League en de Bundesliga. Ik heb in de tussentijd gesprekken gevoerd met enkele clubs in Spanje”, geeft Van Nistelrooij desgevraagd toe.

Op verzoek van Dario AS is van Nistelrooij ook nog ingegaan op zijn plotselinge vertrek bij PSV, nu bijna een jaar geleden. “Het was moeilijk, want PSV is de club waar ik ben opgegroeid en mezelf heb gevormd als persoon en voetballer. Het team deed het goed, want we hebben een aantal titels gewonnen, maar wat er feitelijk gebeurde, was een gebrek aan vertrouwen tussen de clubleiding en mij. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken”, aldus Ruud van Nistelrooij, die nog altijd bij zijn visie van vorig seizoen blijft. Een gegeven waar Marcel Brands en Earnie Stewart nog altijd anders over denken.


Vorig artikelPSV heeft concurrentie van concreet Antwerp FC in strijd om Couhaib Driouech
Volgend artikelCouhaib Driouech zet zinnen op transfer naar PSV, Excelsior weigert ‘laag’ bod PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in