Home Nieuws Sergiño Dest herpakt zich en blikt terug op grandioos titelfeest: ‘Dit is...

Sergiño Dest herpakt zich en blikt terug op grandioos titelfeest: ‘Dit is echt een mooie club’

5961
0

Sergiño Dest lijkt de ergste klap rond zijn zware blessure wel verwerkt te hebben. Zeker een maand of negen is de Amerikaan eruit maar de lach op zijn gezicht is terug.

Bovendien heeft Dest mooie woorden over voor alles en iedereen binnen PSV. Na het laatste fluitsignaal bleek de van FC Barcelona gehuurde verdediger gelukkig ook gewoon in staat te zijn zich bij de selectie te voegen. Het heeft er alle schijn van dat Dest het vizier al volledig op zijn herstel heeft gericht. Dest is maar wat blij met het kampioenschap van PSV en spreekt vol lof over het teamgevoel bij zijn ploeggenoten gedurende het gehele seizoen.

De vleugelverdediger kende persoonlijk een minder gelukkig eind van het seizoen dan zijn teamgenoten want zijn blessure is natuurlijk niets anders dan zwaar te noemen. Dest scheurde zijn kruisband en lijkt het hele kalenderjaar 2024 niet meer in actie te kunnen komen. Maar zoals gezegd lijkt de verdediger zich daarbij neer te hebben gelegd. Dest heeft genoten van het titelfeest getuige alle beelden en foto’s. De lach is bovendien terug op zijn gezicht en Dest stond rechts voorin op de Platte Kar ook te dansen en springen waar mogelijk gezien zijn knieblessure.

“We hebben echt een lang seizoen gehad. We hebben echt genoten. We hebben maar één keer verloren in de Eredivisie. Jammer dat dat gebeurde, want we hadden echt een record neer kunnen zetten. Maar iedereen is trots en blij. We hebben het echt met zijn allen gedaan”, vertelt Dest in gesprek met Voetbal International.

Ondanks zijn blessure kon Dest rekenen op veel steun van de fans en zijn teamgenoten, vertelt hij. “De warmte die ik bij deze club heb gezien, is uniek. Het is gewoon echt een mooie club”, aldus de verdediger, die wellicht dankzij deze conclusie weer een stapje dichterbij een vast contract bij PSV is gekomen na afgelopen dagen.

Toch hoopt de Amerikaan zo snel mogelijk weer op het veld te staan, al beseft hij terdege dat het een lang traject zal gaan worden. “Ik voel me steeds beter. Hopelijk gaat de operatie goed. De revalidatie kan wel even duren, maar daarna kom ik terug in een betere vorm. Het is wel moeilijk om buiten het team te staan. Nu moet ik andere hobby’s gaan vinden. Ik kan talen gaan leren, ik kan verdergaan met leren koken. Er is genoeg te doen”, besluit Dest met een lach op zijn gezicht zoals we dat van hem gewend zijn.


Vorig artikelPSV-supporters wijzen naar uitbundig vierende spelers: ‘Hij was helemaal van het padje’
Volgend artikelPSV heeft concurrentie van concreet Antwerp FC in strijd om Couhaib Driouech

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in