Home Nieuws Kenneth Perez ziet alleen maar voetbal

Kenneth Perez ziet alleen maar voetbal

900
0

PSV heeft dit seizoen de juiste keuze gemaakt. Die mening is Kenneth Perez toebedeeld.

Kenneth Perez ziet dit seizoen alleen maar voetbal bij PSV. Puur voetbal en technisch vaardig voetbal. De Deense analist zag dat Peter Bosz en Earnie Stewart de juiste keuzes gemaakt hebben aan het begin van dit seizoen. Perez wijst daarbij met name ook naar Jerdy Schouten in combinatie met de uitgaande transfer van Ibrahim Sangaré.

Peter Bosz heeft er heel goed aan gedaan om Jerdy Schouten vorige zomer van Bologna naar PSV te halen, vindt Kenneth Perez. Door de middenvelder annex verdediger kon de trainer precies zijn spel spelen, wat ook nog eens in kwaliteit vooruit is gegaan. De cijfers en statistieken van Schouten zijn dit seizoen dan ook uitmuntend te noemen. Perez heeft niets dan lof voor Jerdy Schouten.

Tijdens Dit was het Weekend vertelt Perez dat de gewenste transfers van Bosz vorm hebben gegeven aan zijn elftal. “Ik denk dat hij een heel groot aandeel heeft gehad in de aankopen bij PSV en de gedachtes erachter. Het mooiste voorbeeld daarvan: Sangaré wordt ingewisseld voor Schouten. Dat is een keuze voor voetbal en een keuze tégen het idee dat je absoluut een breker moet hebben op het middenveld. Ik heb vaak gezegd: dat hoeft echt niet.”

Perez vindt dat niet elke club een vooral defensieve speler als nummer zes moet aantrekken en opstellen. “Als je goede voetballers op het middenveld hebt, verlies je de bal ook niet zo heel vaak. De keuze voor Schouten in plaats van Sangaré valt ook op in de cijfers: er zit 13% passnauwkeurigheid verschil tussen die twee in de laatste derde, in faveure van Schouten uiteraard. Dat is heel veel: het verschil tussen of je de hele tijd achter de bal aan loopt of deze in bezit af. Bij Schouten val ik niet van mijn stoel af, maar: hij pakt de bal af, hij zit ertussen en hij geeft hem aan de goede kleur.”

De overgang van Sangaré naar Schouten leverde PSV een grote kwaliteitsinjectie op, zag de Deense analist aan het begin van het seizoen. Het vertrek van de Ivoriaan leverde PSV miljoenen euro’s op, waar het voor Jerdy Schouten een lager bedrag betaalde.

“Misschien niet voor niets dat Sangaré ook bij Nottingham niet altijd speelde het laatste halfjaar. Maar dit vind ik een grote reden waarom PSV dit jaar zo speelt. Natuurlijk hebben ze heel veel aanvallende krachten, voor veel geld gehaald. Maar dit is echt een keuze op basis van voetbal.”“En ook op betrouwbaarheid”, voegt ESPN-collega Kees Kwakman toe.

“Hoe vaak hebben we nou beelden laten zien van Sangaré, dat hij weer een man uit zijn rug laat lopen. Voordat hij naar PSV kwam, was het al een verdedigende middenvelder die verdedigend heel solide was.” Perez sluit zich bij de woorden van collega Kwakman aan. “Dat zie je ook als hij naar achter wordt gehaald. Er zit geen verschil met een ‘echte’ verdediger”, aldus de heren analisten over de kwaliteiten van Jerdy Schouten.


Vorig artikelVan der Vaart heeft genoeg gezien en zegt over volgend seizoen: ‘PSV opnieuw kampioen’
Volgend artikelPubliekslieveling Olivier Boscagli zag de hunkering van dichtbij: ‘Eén van de beste beslissingen van m’n leven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in