Home Nieuws Van Hanegem benoemt beste én slechtste speler PSV | De Kromme snapt...

Van Hanegem benoemt beste én slechtste speler PSV | De Kromme snapt niks van lof voor Veerman

7400
0

Willem van Hanegem heeft de selectie van PSV na het binnenhalen van het kampioenschap onder de loep genomen.

De oud-prof ziet drie uitblinkers in de selectie van trainer Peter Bosz, maar is ook van veel spelers niet onder de indruk. In de ogen van Van Hanegem is Jerdy Schouten de beste speler van PSV.

“Hij kon de opbouw vormgeven door in de laatste linie te gaan spelen als dat nodig was. En hij kon op het middenveld spelen”, schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Het is niet zo spectaculair wat hij doorgaans laat zien, maar er gaat weinig mis.”

Verder vindt Van Hanegem Noa Lang een speler die kwaliteit brengt en Sergiño Dest erg belangrijk voor PSV. “Dat is een speler die eigenlijk als extra buitenspeler fungeert, veel tegenstanders hebben het daar moeilijk mee.”

Minder te spreken is de columnist over André Ramalho. “Dat is een hele matige speler. Ik weet dat mensen hem opeens toch goed vinden, maar dat zie je vaak bij clubs die iets winnen. Dan krijgen ze vaak een nieuw contract en zit je er aan vast. Feyenoord had dat met Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin na de titel in 2017.”

Tot slot gaat Van Hanegem niet mee in de lovende kritieken voor Joey Veerman. “Ik weet ook dat er een hele meute is die hem op een voetstuk plaatsen. Natuurlijk is dat een leuke voetballer en ook hij heeft een goed seizoen achter de rug, maar ik vind ook dat mensen vaak overdrijven bij hem.”

“Het is maar wat je wil zien. Die interland tegen Duitsland in Frankfurt een paar weken geleden. De mensen die hem daar zo geweldig vonden moeten die partij echt nog een keer terugkijken. Maar goed, Veerman is in de eredivisie een speler die de lijnen makkelijk kan uitzetten, dat is waar.”


Vorig artikelDit is waarom Johan Bakayoko de duurste PSV’er ooit wordt
Volgend artikelDit is het programma rond de huldiging van kampioen PSV + de route van de platte kar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in