Droog tijdens de huldiging van PSV, maar dan een nat feestje

6 mei om 09:16 • Aangepast gisteren om 02:01
nl
Supporters van PSV maken zich op voor een groots feest op het Stadhuisplein in Eindhoven maandagmiddag en -avond. Maar ze moeten tijdens de huldiging van de PSV-voetballers, die zich zondag kroonden tot landskampioen, rekening houden met regen. Dat vertelde Raymond Klaassen van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma WAKKER! op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Vanuit het zuiden komt heel langzaam een storing richting Nederland", vertelde Klaassen. "De zuidelijke provincies gaan daarmee te maken krijgen. Maar het gaat allemaal heel langzaam. Ik denk daarom dat het in de middag nog wel droog zal zijn in het grootste deel van Brabant. Pas ergens aan het begin van de avond komt het regengebied Eindhoven binnenschuiven. Misschien dat het tijdens de huldiging nog droog blijft, maar het feest daarna zal enigszins nat verlopen. Dat is jammer."

De maximumtemperatuur loopt deze maandag op tot 17 of 18 graden en ook 's avonds zal het volgens de weerman niet koud zijn: "Een graad of 14 is het dan en er zal ook niet veel wind staan."

"De dagen rond Hemelvaart zien er prima uit."

Dinsdag trekt de laatste regen weg naar het zuiden. Dan krijgen we een dag met veel bewolking. "Maar de zon weet in de loop van de dinsdag wel door te breken en 's middags wordt het dan 17 graden", verwacht Klaassen.

Daarna wacht ons volgens de weerman een reeks droge dagen. "Veel mensen hebben dan een lang vrij weekend, vanwege Hemelvaart. Die dagen zien er allemaal prima uit, met temperaturen van rond de 20 graden en zonnige perioden."

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

De huldiging van de PSV'ers is vanmiddag en vanavond live te zien bij Omroep Brabant

Volgens coach Peter Bosz en aanvoerder Luuk de Jong beschikte PSV dit seizoen over de beste spelersgroep ooit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Poll

Ga jij de huldiging vieren als het regent?

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!