Earnest Stewart heeft bij PSV de touwtjes in handen op voetbalgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Earnest Stewart heeft bij PSV de touwtjes in handen op voetbalgebied. © Pro Shots / Stanley Gontha

Earnest Stewart kwam, zag en overwon met PSV én moet nu iets nieuws leren: ‘Ik heb wat dat betreft een moeilijk karakter’

INTERVIEWEarnest Stewart kreeg het de eerste maanden na zijn aanstelling als technisch directeur van PSV flink voor de kiezen, toen trainer Ruud van Nistelrooij en de club uit elkaar gingen. Een jaar later viert hij zijn eerste titel met de Eindhovense club. ,,Ook met Ruud waren we al onderweg.”

  1. Voormalig PSV'er Vertessen met Union Berlin in degradatiegevaar
    PREMIUM

    Voormalig PSV'er Vertessen met Union Berlin in degradatie­ge­vaar

    Het zit voormalig PSV'er Yorbe Vertessen en Union Berlin niet mee in de Bundesliga. De ploeg zakt door een nederlaag naar de zestiende plek in de Bundesliga en dreigt in de play-offs terecht voor promotie en degradatie terecht te komen. Zelfs directe degradatie is voor Union nog mogelijk, als de ploeg volgende week verliest van SC Freiburg. Alleen bij winst kunnen ‘Die Eisernen’ de zestiende plek nog ontlopen, maar dan mag Mainz 05 geen punten pakken tegen VfL Wolfsburg.
    Eindhoven
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    3

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  3. Bosz baalt van PSV-miskleun in Sittard: ‘Ik heb geen data nodig om te zien dat dit niet goed was’
    PREMIUM

    Bosz baalt van PS­V-mis­kleun in Sittard: ‘Ik heb geen data nodig om te zien dat dit niet goed was’

    Trainer Peter Bosz was zondag na afloop van Fortuna Sittard-PSV (1-1) niet te spreken over het spel van zijn ploeg. De coach van kampioen PSV had naar eigen zeggen geen data nodig om te zien dat het niet goed genoeg was om een zege binnen te slepen. ,,Het is geen wetenschap en misschien logisch om te denken dat de druk er al een beetje af was”, zegt hij. De trainer baalt van het mislopen van een puntenrecord van dit PSV en zei daar nog het nodige over.
    Eindhoven