Home Nieuws Wim Kieft: ‘PSV zal zich nog weleens achter de oren krabben’

Wim Kieft: ‘PSV zal zich nog weleens achter de oren krabben’

6560
0

PSV is bezig aan een historisch seizoen en staat op het punt om officieel kampioen van Nederland te worden.

Wim Kieft stelt echter dat trainer Peter Bosz en zijn selectie niet helemaal tevreden kunnen zijn. De oud-prof is in zijn column voor De Telegraaf wel lovend over de zestigjarige oefenmeester.

.”Bosz heeft het natuurlijk uitstekend gedaan met PSV en zijn elftal geweldig voetbal laten spelen”, schrijft de analist. “Vaak kreeg hij het verwijt dat zijn teams te veel doelpunten incasseerden door de offensieve manier van spelen die Bosz propageerde. Dit seizoen scoorde PSV echter al 103 doelpunten en incasseerde het slechts 17 tegengoals.”

Kieft is van mening dat er toch een smetje op het succesvolle seizoen zit. “Los van de tevredenheid over het Eredivisie-optreden zullen ze zich bij PSV nog weleens achter de oren krabben over de uitschakeling in de Champions League door Borussia Dortmund.”

In de ogen van Kieft begon PSV in het heenduel te voorzichtig, terwijl ze zeker niet minder waren dan de Duitse topclub. “Maar het eerste kampioenschap sinds 2018 vergoedt ongetwijfeld heel veel in Eindhoven”, aldus Kieft.

PSV bleef tijdens de heenwedstrijd in het Philips Stadions steken op een 1-1 gelijkspel, waarna er in het Signal Iduna Park een 2-0 nederlaag werd geleden. Dortmund stootte vervolgens door naar de halve finales van de Champions League en kan zelfs de eindstrijd halen. Dan moet komende week een 1-0 voorsprong tegen Paris Saint-Germain over de streep worden getrokken tijdens de return.


Vorig artikelPSV op rapport: Telegraaf wijst 3 grootste uitblinkers in succesploeg van Bosz aan
Volgend artikelMalik Tillman spreekt zich uit over toekomst: terug naar Bayern of definitief naar PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in