Home Nieuws PSV op rapport: Telegraaf wijst 3 grootste uitblinkers in succesploeg van Bosz...

PSV op rapport: Telegraaf wijst 3 grootste uitblinkers in succesploeg van Bosz aan

3257
0

PSV kan nu al terugkijken op een historisch seizoen en deze zondag krijgt de ploeg van trainer Peter Bosz de kans op zilverwerk.

Op punt in eigen huis tegen Sparta is genoeg voor de landstitel. De Telegraaf beoordeelde de spelers van PSV telkens elke Eredivisie-speelronde en maakt vlak voor het mogelijke kampioensduel de balans op.

Begrijpelijkerwijs zijn er door de uitstekende prestaties geen onvoldoendes te noteren. De in januari naar FC Union Berlin vertrokken Yorbe Vertessen krijgt met een 6 wel het laagste cijfer. André Ramalho, Noa Lang, Hirving Lozano en Ricardo Pepi doen het allen iets beter met een 6,5.

Een groot gedeelte van de selectie wordt door de ochtendkrant beloond met cijfers tussen de 7 en 8,5, maar de drie grootste uitblinkers krijgen een 9.

Joey Veerman (26 duels/5 goals)
“De balvaardige en creatieve middenvelder steeg tot grote hoogten. Veerman vormde een perfecte combinatie met Jerdy Schouten en maakte grote indruk met zijn zuivere passing en oog voor de ruimtes. Met 13 assists bereidde hij heel wat goals voor, waaronder ook veel uit stilstaande situaties. Met zijn grote loopvermogen was hij ook in de balans een belangrijke factor op het middenveld.”

Jerdy Schouten (26 duels/2 goals)
“De 12 miljoen euro die PSV afgelopen zomer voor hem neertelde, is Jerdy Schouten meer dan waard geweest. Als voetbalintelligente verbindingsspeler was hij een cruciale pion in het aanvalsvoetbal van Peter Bosz. Met zijn spelinzicht, verzorgde passing en goede positionele verdedigen was hij van onschatbare waarde voor het kampioenselftal. Schouten schakelde ook moeiteloos tussen de rol van middenvelder en centrale verdediger als dat werd gevraagd.”

Luuk de Jong (31 duels/27 goals)
“De gelouterde spits speelt op zijn 33e als een jonge God. Het voetbal van Bosz bleek De Jong op zijn lijf geschreven. Als afmaker en aanspeelpunt, maar ook als belangrijke schakel in het druk zetten had de ervaren spits een zeer groot aandeel in de 25e landstitel van PSV en 5e landstitel van Luuk de Jong. Naast de 27 goals heeft hij 14 assists achter zijn naam, waardoor hij bij 41 Eredivisie-goals betrokken is geweest. Ook was hij zeer belangrijk als aanvoerder en cultuurbewaker in de kleedkamer en op het trainingsveld.”

Het hoogste cijfer is echter voor trainer Bosz, die met een 9,5 door De Telegraaf wordt bewierookt. “De keuze voor de ervaren trainer bleek een schot in de roos. Bosz wist zijn attractieve offensieve speelwijze snel in te slijpen en dat leverde een schier onverslaanbare voetbalmachine op, die de records aaneen heeft geregen.”

“De impact van dure krachten als Lang en Lozano was uiteindelijk relatief beperkt en de groei zat zeker ook bij spelers die er vorig seizoen al waren zoals Bakayoko, Veerman, Boscagli, Teze, Til, Saibari en zelfs de 33-jarige De Jong. Een trainer die prijzen pakt, het publiek vermaakt met verzorgd, aantrekkelijk voetbal en zijn spelers beter weet te maken, heeft het fantastisch gedaan en verdient het hoogste cijfer.”


Vorig artikelDit is de vermoedelijke basiself voor de kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta
Volgend artikelWim Kieft: ‘PSV zal zich nog weleens achter de oren krabben’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in