Olivier Boscagli en Malik Tillman: twee sterke troeven van het huidige PSV.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Boscagli en Malik Tillman: twee sterke troeven van het huidige PSV. © Pro Shots / Peter van Gogh

Van het ‘wonderwater’ in Oostenrijk tot de kofferbak van Marianne: Bijzonder PSV leeft bijna een jaar op roze wolk

Dit PSV wil iets nalaten wat nog decennia beklijft. Daarvoor is nog nodig dat de ploeg zondag onbezorgd kampioen wordt én in de laatste wedstrijden van het seizoen nog eens uithaalt. Lukt dat, dan staat dit seizoen symbool voor het bijna perfecte eredivisiejaar. Hoe ging dat allemaal en wat is ieders bijdrage geweest?

  1. PSV kan dikke winst op Tillman maken, als hij zijn ‘ontploffingsgevaar’ waarmaakt
    PREMIUM

    PSV kan dikke winst op Tillman maken, als hij zijn ‘ontplof­fings­ge­vaar’ waarmaakt

    In de deal die PSV met Bayern München heeft gemaakt over middenvelder en aanvaller Malik Tillman zit een aantal bijzondere clausules. De Eindhovense club heeft de Amerikaan voor 12 miljoen euro overgenomen van de Duitsers, die een zogeheten terugkooprecht hebben bedongen. Ook is er een recht tot matching afgesproken, wat betekent dat Bayern bij een toekomstige deal van PSV met een andere club de situatie voor de geboden prijs kan kapen. PSV kan sowieso dikke winst maken op Tillman als hij het goed doet.
    Eindhoven
  2. PSV licht aankoopoptie op Dest voorlopig tóch niet: dit is waarom en hoe het verhaal nu verdergaat
    PREMIUM

    PSV licht aankoopop­tie op Dest voorlopig tóch niet: dit is waarom en hoe het verhaal nu verdergaat

    PSV heeft besloten om de aankoopoptie op de zwaar geblesseerde linksback Sergiño Dest (23) na goed overleg met alle partijen voorlopig nog niet te lichten, bijzondere ontwikkelingen daargelaten. De Eindhovense club zit sowieso nog wel in de wachtkamer om de linksback in het begin van volgend jaar vast te leggen, mits zijn herstel goed is verlopen. Dest is volgend jaar transfervrij, tenzij hij zijn contract in Spanje verlengt of voor een andere club zou kiezen. Waarom kiezen partijen voor deze gang van zaken?
    Eindhoven