Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bereidt zich voor op landstitel

3 mei 2024 00:11
Foto: Pro Shots

PSV bereidt zich voor op landstitel; image source: Pro Shots

Zondag vroeg in middag om kwart over twaalf wordt er in Eindhoven afgetrapt door PSV en Sparta Rotterdam. PSV heeft minimaal een punt nodig om zich definitief landskampioen te mogen noemen. Sparta is nog altijd vol in de race voor de top negen van de Eredivisie en zal zijn huid zo duur mogelijk proberen te verkopen. PSV is daarentegen niet alleen op jacht naar een punt. Ze willen het record verbreken om zich het allerbeste team in de Eredivisie allertijden te mogen noemen. Daarvoor moeten ze de resterende drie wedstrijden wel zien te winnen. Te beginnen met Sparta zondag.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar op Het Kasteel te Spangen, Rotterdam. Op 8 oktober won PSV eenvoudig. Na een 0-0 ruststand, nadat in de eerste helft een loepzuiver en briljant doelpunt van Luuk de Jong werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding van Malik Tillman dertig seconden daarvoor, liep PSV in de tweede helft eenvoudig uit naar een klinkende 0-4 overwinning. Goals kwamen op naam van Malik Tillman, Johan Bakayoko, de naar Union Berlin vertrokken Yorbe Vertessen en Luuk de Jong.

Het is dus niet zo zeer de vraag of PSV gaat winnen zondag, maar wanneer de ploeg van trainer Peter Bosz genoegen neemt met het behaalde resultaat. Desalniettemin zal Peter Bosz waken voor gemakzucht, zoals hij dat feitelijk het hele seizoen al doet. Het wordt naar verwachting een zeer aantrekkelijke wedstrijd, en niks lijkt erop dat dit PSV zich af laat leiden door het feit dat het een kampioenswedstrijd is.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta bereidt bosz eredivisie jong landstitel malik tillman aantrekkelijke bakayoko berlin briljant gemakzucht huid kampioenswedstrijd klinkende loepzuiver seconden spangen union verbreken vertessen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

arensman babadi bakayoko bardet basarnhem bayern bella bergwijn boscagli bosz business connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano mauro oost ruilen sangare schouten seat shevchenko sparta teze til tillman