Peter Bosz ging dinsdag met supporters op de foto.
Volledig scherm
Peter Bosz ging dinsdag met supporters op de foto. © Charlotte Verhagen / DCI Media

Oproep van PSV-supporters: kom zondag én bij een titel ook op maandag in het rood

PSV-supporters die zondag in het Philips Stadion bij het duel met Sparta zijn, krijgen vanuit meerdere supportersgroeperingen de vraag of ze in het rood willen komen. Daarmee kan een bijzondere sfeer worden gecreëerd, vindt onder meer supportersgroepering Lighttown Madness. Eerder dit seizoen kwamen ook bij een paar andere wedstrijden al ontzettend veel supporters in het rood.

1. PSV heeft ‘blauwe schouders’ en krijgt na de titel een piepklein tikkie: te veel spelers onder hun goede niveau
    PREMIUM
    met video

Kersvers landskampioen PSV heeft meteen na het binnenhalen van de landstitel een tikkie moeten incasseren. Tegen Fortuna Sittard kwam de ploeg van Peter Bosz niet verder dan een 1-1 gelijkspel, in een wedstrijd waarin PSV vooral voor rust een paar fases lamlendig voor de dag kwam. Namens de Limburgers kon Iñigo Cordóba in de eerste helft scoren en na rust tekende Jerdy Schouten de gelijkmaker aan. PSV kan daardoor fluiten naar het eredivisierecord van 93 punten over een hele competitie, waarop de Eindhovenaren wilden jagen.