Home Nieuws ‘Bij FC Bayern weten ze ook dat hij aardig kan voetballen’

‘Bij FC Bayern weten ze ook dat hij aardig kan voetballen’

4132
0

Marcel Brands vertelde zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie dat PSV voornemens is Malik Tillman over te nemen van FC Bayern München.

De eigenlijke werkgever van de Amerikaanse international zou niet onwelwillende tegenover een verkoop staan maar er moeten wel spijkers met koppen worden geslagen om Tillman te kunnen losweken bij de club uit Beieren. Technisch directeur Earnie Stewart bevestigde eerder al dat FC Bayern München de macht heeft inzake het huurcontract van Tillman.

Tillman is dit seizoen belangrijk voor PSV gebleken. PSV walste donderdagavond over Heerenveen heen, mede door twee treffers van Malik Tillman. De huurling van Bayern München staat er feitelijk al vanaf de eerste wedstrijd en maakt het gehele seizoen al een uitstekende indruk. PSV besloot al snel de Amerikaan definitief te willen overnemen. Volgens analist en Telegraaf-rapporteur Arnold Mühren moet PSV snel het initiatief nemen Tillman definitief over te nemen van de club uit het zuiden van Duitsland.

Mühren was onder de indruk van het middenveld van PSV tegen Heerenveen en prees in De Telegraaf de voetbalintelligentie van Malik Tillman. “Hij is technisch geweldig en ziet de oplossingen. De goals die hij maakte, naast zijn assist, waren pure klasse.” Volgens de oud-prof moet PSV proberen snel een deal zien te maken. “Het zou geweldig zijn als PSV een dealtje kan maken met Bayern München, maar daar weten ze ook dat hij aardig kan voetballen.”

Ook algemeen directeur Marcel Brands gaf zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie aan dat hij de huurling van Bayern München deze zomer permanent wil inlijven. “Dat is wel de bedoeling, ja.” PSV heeft de optie om Tillman permanent aan boord te houden. Het zou gaan om een bedrag van twaalf tot veertien miljoen euro. Bayern München kan die optie wel afkopen door een ‘boete’ van enkele miljoenen euro’s te betalen, zo werd eerder dit seizoen duidelijk.”

Tillman speelde tot nu toe 25 Eredivisie-wedstrijden voor PSV en wist inmiddels alweer negen keer te scoren en elf assist te geven. In de acht Champions League-duels voor PSV was hij goed voor drie assist.


Vorig artikelVan der Vaart wijst naar Peter Bosz en haalt uit naar Marco van Basten in analyse over PSV
Volgend artikelAnalisten genieten optimaal: ‘Het was een ongekende galavoorstelling van PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in