RKC geeft tot twee keer toe voorsprong uit handen tegen FC Utrecht

28 april om 16:28 • Aangepast 5 mei om 16:30
nl
RKC Waalwijk heeft zondagmiddag weer een overwinning uit handen gegeven. Dit keer tegen het bezoekende FC Utrecht. Tot twee keer toe raakte de thuisclub een voorsprong kwijt en dat was, tot afgrijzen van trainer Henk Fraser, niet bepaald de eerste keer dit seizoen. het werd uiteindelijk 2-2 in Waalwijk.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

RKC had de punten goed kunnen gebruiken in zijn pogingen om niet bij de laatste drie van de Eredivisie te eindigen. FC Utrecht had vóór het treffen in Waalwijk de stille hoop om Ajax van de vijfde plaats te verdringen. Dat zou aan het eind van de rit deelname aan de tweede voorronde van de Europa League betekenen. Toch was het zelden opwindend in het Mandemakers Stadion.

Bij RKC was een belangrijke rol weggelegd voor David Min. De spits opende de score in de 26e minuut en bood invaller Richonell Margaret na ruim een uur de kans om de thuisclub weer aan een voorsprong te helpen. Daarvoor had Can Bozodogan de 1-1 laten aantekenen.

Fluitconcert
Opnieuw slaagde RKC er niet in om drie de punten over de streep te trekken. Het was Sam Lammers die roet in het eten gooide. Met zijn zevende doelpunt op rij voor FC Utrecht (een verbetering van een veertig jaar oud clubrecord) bepaalde de geboren Tilburger de eindstand op 2-2. Bijna had de ex-PSV’er de ellende voor RKC nog groter gemaakt, maar zijn treffer, in de 90e minuut, werd afgekeurd. Ook Min was nog dicht bij een treffer. Het bleef echter bij 2-2, zodat niemand eigenlijk tevreden was. Het thuispubliek begroette het gelijkspel met een fluitconcert.

RKC’s aanvoerder Etienne Vaessen, bij ESPN, was niet echt blij met het punt: “Voor mijn gevoel hadden het er drie moeten zijn, maar gelukkig was er meer spirit dan in voorgaande wedstrijden. Hiermee kunnen we doorgaan, al blijven we wel met een zure nasmaak achter. Ook, omdat we de tweede gelijkmaker te gemakkelijk hebben weggegeven: je weet dat Sam Lammers handig is in de kleine ruimte.”

Reactie Fraser
RKC-trainer Henk Fraser kon zich wel vinden in de woorden van Vaessen: “Onder meer bij de 2-2 hadden we veel resoluter moeten optreden. Anderzijds: er waren ook momenten in de wedstrijd waarin we dat wel deden. We moeten ook realistisch zijn: het is frustrerend dat we niet gewonnen hebben, omdat we er zo dichtbij waren, maar aan beide kanten zijn er mogelijkheden geweest.”

Fraser ging ook in op spreekkoren vanaf de tribunes. 'Fraser rot op', riepen ze tijdens het duel. Fraser: "Ik ben niet doof, ik heb het ook gehoord en vind de reactie van de fans meer dan logisch. Zij hebben een passie voor de club en willen ons zien winnen. Ik kan hun houding dan ook accepteren, respecteren en begrijpen. Zou raar zijn als dit niet zo zou zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!