Home Nieuws Bewijsdrang PSV in niets afgenomen: ‘Dat heeft zeker met Marco van Basten...

Bewijsdrang PSV in niets afgenomen: ‘Dat heeft zeker met Marco van Basten te maken’

2902
1

De 0-8 overwinning in Heerenveen mag uiteindelijk best een verrassende uitslag worden genoemd. Het bracht dan ook de nodige superlatieven teweeg. Opnieuw de nodige superlatieven welteverstaan.

Want de ploeg van Peter Bosz kreeg eerder dit seizoen al de nodige lovende kritieken toebedeeld maar net na de winterstop bleven de lovende commentaren en kritieken even uit. PSV speelde enkele keren gelijk en scoorde ook wat minder maar in de maand april stelde de ploeg van Bosz opnieuw orde op zaken. De aanstaande kampioen heeft wel degelijk veel bewijsdrang en de honger lijkt nog lang gestild.

Zo kijkt althans ESPN-analist Kees Luijckx ook naar de prestaties en uitslagen van de laatste weken. De analist komt met een opvallende conclusie en wijst daarbij naar Marco van Basten. Luijckx denkt dat de bewijsdrang en bravoure van PSV te maken heeft met Marco van Basten en de felle kritieken die de analist dit seizoen al wist te uiten. In meerdere uitzendingen van Rondo stelde de voormalig bondscoach dat hij het huidige PSV helemaal niet zó goed vindt.

Van Basten slaat al maanden achtereen de plank mis wat betreft de analyses over PSV en geregeld krijgt de oud-spits dan ook stevig de wind van voren van collega-analisten. Na de 0-8 overwinning in Friesland zeiden verschillende spelers inclusief de trainer dat er niet valt te twisten over wie de beste is dit seizoen.

“Ik denk wel dat duidelijk is wie de beste is”, zei trainer Peter Bosz na afloop. Ook Guus Til liet van zich horen. “Wij zijn zo ontzettend goed. Wie gaat ons dan verslaan dit seizoen?”, vroeg de middenvelder zich hardop af, die bijval kreeg van Joey Veerman.

In het programma De Voetbalkantine op ESPN stelt Luijckx te weten waar de uitspraken vandaan komen. “Dat heeft zeker met Van Basten te maken, natuurlijk.” De oud-spits vroeg zich eerder af of PSV wel zo goed was als men beweerde. “Iedereen loopt de polonaise met PSV en zijn opbouw, maar daar ben ik het niet mee eens. Als je zegt van achteruit voetballen dan vind ik Feyenoord veel vaster”, zei Van Basten destijds.

“Dat steekt je toch ook. Hoe is het mogelijk dat je dat nog kunt zeggen. Zie het grote verschil in punten, in doelpunten. Ik denk wel dat dat een beetje steekt”, stelt de oud-verdediger.


Vorig artikelHet applaus van de Heerenveen-fans: ‘Ik heb me nog nooit zo gevoeld in een wedstrijd’
Volgend artikelVan der Gijp verwacht weinig van deze PSV’er tijdens het Europese Kampioenschap in Duitsland

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in