Home Nieuws Het applaus van de Heerenveen-fans: ‘Ik heb me nog nooit zo gevoeld...

Het applaus van de Heerenveen-fans: ‘Ik heb me nog nooit zo gevoeld in een wedstrijd’

4558
0

Thuisclub sc Heerenveen kreeg donderdagavond te maken met een wervelend en subliem spelend PSV. De thuisclub werd 90 minuten lang van het kastje naar de muur gestuurd.

De afgetekende 0-8 is de grootste nederlaag in de clubhistorie en die klap bleek hard aan te komen bij de club uit Friesland. Vooraf werd er wel rekening gehouden met een thuisnederlaag tegen PSV maar de uitslag viel dusdanig hoog uit dat fans, spelers en directie zich na afloop geen houding wisten te geven.

Na afloop waren de conclusies hard, maar werd er ook gekeken naar de kwaliteiten van de aanstaande landskampioen PSV. En dus bleek er ruimte voor waardering richting PSV te zijn aan Friessche zijde. “Ik heb me nog nooit zo gevoeld in een wedstrijd”, zegt Heerenveen-doelman Mickey van der Hart na afloop in gesprek met NU.nl. “PSV was zo ongelofelijk goed. Het gaf echt een machteloos gevoel”, aldus dus keeper van Heerenveen, die er ook nog enkele ballen uit haalde en even vreesde voor een 0-10 afstraffing.

Die machteloosheid was na afloop te zien bij de spelers. Slechts een klein deel van het Friese team liep de ereronde langs de mensen die waren blijven zitten na de historische nederlaag. Tijdens de wedstrijd bleken de fans van Heerenveen moeite te hebben met het uiten van de gevoelens en emoties. Enerzijds de schaamt, woede en frustratie na de snelle 0-3 achterstand maar anderzijds zag je het publiek berusten in de ongekende tegenstand van de ploeg van Bosz.

Aanvoerder Sven van Beek zat na afloop stuk: “We moeten als team samen blijven na een nederlaag, maar iedereen verwerkt zo’n klap op zijn eigen manier. Het kan dat een tegenstander sterker is, maar ik miste vandaag gif in de ploeg. Het was echt slappe hap. Je kan verliezen, maar bij zo’n grote nederlaag moet je je kapot schamen.”

Van der Hart sluit zich daarbij aan. “De dubbele cijfers gingen nog door mijn hoofd. Ik ben blij dat dat niet is gebeurd, maar het is sowieso een verschrikkelijke avond”, aldus de keeper, die opmerkte dat vele Heerenveen-fans stonden te klappen voor het geweldige spel van de ploeg van Peter Bosz. De fans van de thuisclub zagen de één na de andere aanvalsgolf op zich afkomen en konden niet anders dan klappen voor het spel van de ploeg van Bosz. Met name na afloop kreeg PSV veel waardering van het thuispubliek.

Heerenveen pakte geen enkele gele kaart en liet zich makkelijk naar de slachtbank leiden. Door het slappe voetbal zagen veel acties van de Friezen er klungelig uit maar de ploeg van Kees van Wonderen bleek ook verre van topfit te zijn.

Van der Hart uit in gesprek met Nu.nl zijn gevoel over de snelle achterstand: “Bij de 0-3 van Malik Tillman wordt de bal vijf keer geraakt en kan hij liggend de bal in het doel tikken. Dan valt ook alles goed voor PSV”, klinkt het. De conclusie van aanvoerder Van Beek na de 0-8 is dan ook duidelijk. “Zij zijn de terechte kampioen. Tegen zo veel individuele kwaliteiten konden wij niet op. We moeten nu gaan evalueren en hopen op een plek in de play-offs om Europees voetbal.”


Vorig artikelDe Mos bedenkt zich en geeft transferadvies: ‘Hij kan beter nog een jaar blijven’
Volgend artikelBewijsdrang PSV in niets afgenomen: ‘Dat heeft zeker met Marco van Basten te maken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in