Home Nieuws Het telefoontje naar Sjaak Swart | ‘Dan breng ik Bakayoko persoonlijk weg’

Het telefoontje naar Sjaak Swart | ‘Dan breng ik Bakayoko persoonlijk weg’

14932
0

Willy en René van de Kerkhof hebben donderdagavond genoten van de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion.

De beide PSV-iconen zagen PSV wervelen en komen superlatieven tekort voor de prestaties van PSV dit seizoen. Wel hopen Willy en René van de Kerkhof dat er geen leegloop in Eindhoven zal plaatsvinden komende zomer. Want dat er aan de spelers getrokken gaat worden staat buiten kijf, denken de broers.

Donderdagavond hebben de broers in ieder geval genoten van het spel van de ploeg van Bosz. “Het staat buiten kijf dat we dit jaar de sterkste ploeg hebben”, zeggen de broers in koor in gesprek met De Telegraaf. De oud-topvoetballers vindt dat Peter Bosz fantastisch werk heeft geleverd en prijzen de coach de hemel in.

“Hij heeft zijn manier van voetballen geweldig overgebracht. Voor het PSV van de eerste seizoenshelft geldt dat ik nog nooit zo’n goed PSV heb gezien buiten ons team uit 1978 en het team van 1988, dat de Europa Cup I heeft gewonnen.”

Voor het eerst sinds 2028 wordt PSV dus weer landskampioen maar dat vinden de broers eigenlijk uets te mager. “Een club als PSV mag natuurlijk nooit vijf jaar op rij geen kampioen worden. Dat is gewoon veel te lang”, aldus Willy.

Willy en René breken een lans voor Luuk de Jong. De broers zijn enorm onder de indruk van de prestaties van de aanvoerder. “Luuk is de belangrijkste speler in het elftal”, aldus Willy. “Niet alleen omdat hij veel scoort en captain is, maar hij sjouwt onvermoeibaar, is overal op het veld en geeft daarmee het goede voorbeeld aan het team. Hij heeft een geweldig seizoen. Hij heeft nu evenveel goals gemaakt in de Eredivisie als Sjaak Swart”, klinkt het. Inmiddels is De Jong door zijn goal tegen Heerenveen Swart voorbij. De Ajax-legende kan rekenen op een belletje. “We hebben hem ook gebeld toen Ajax laatste stond. Sjaak pakte op met ’Kut Kerkhof, wegwezen’. Een beetje humor hoort erbij”, stellen ze vast.

‘Dan breng ik Bakayoko persoonlijk weg’
Met succes kan ook een leegloop gepaard gaan, beseffen de broers. Door het succes en het vaak oogstrelende spel is het aannemelijk dat er komende zomer de nodige spelers gaan vertrekken. Dat realiseren de broers zich maar al te goed maar daar zitten ook weer voordelen aan, lijken de beide PSV-iconen te denken.

“Het succes vasthouden is het allermoeilijkste wat er is. Als we Johan Bakayoko voor 60 of 70 miljoen euro kunnen verkopen, dan breng ik hem persoonlijk weg”, aldus Willy. “Strik erom en wegwezen voor zulke bedragen”, haakt René in. “Alleen Jerdy Schouten en Joey Veerman moet PSV echt niet laten gaan”, vindt Willy. “Als je volgend jaar nog een as hebt met Schouten, Veerman en Luuk de Jong, dan gaat PSV het weer geweldig doen. En PSV zal zich moeten versterken in de verdediging.”


Vorig artikelPOLL | Het huidige PSV hoort bij de 10 beste clubs van Europa
Volgend artikelDe Mos bedenkt zich en geeft transferadvies: ‘Hij kan beter nog een jaar blijven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in