Peter Bosz gaat naar PSV.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Bosz gaat naar PSV. © EPA

Definitief: PSV benoemt Peter Bosz tot 2026 als nieuwe coach, na een aantal toezeggingen

De kogel is na een week vol overleg door de kerk: Peter Bosz (59) wordt voor de komende drie seizoenen definitief vastgelegd als de nieuwe trainer van PSV. Verwacht wordt dat de club de benoeming ook binnen afzienbare tijd bekend zal maken. Mogelijk wordt dit nog over het weekend heen getild. Hoogstwaarschijnlijk worden dan de laatste formaliteiten afgerond en de handtekeningen ook voor de bühne gezet.

  1. Flinke veranderingen verwacht bij de PSV-opleiding: deze talenten gaan weg en er wordt nieuw bloed verwacht
    PREMIUM

    Flinke veranderin­gen verwacht bij de PS­V-opleiding: deze talenten gaan weg en er wordt nieuw bloed verwacht

    Bij PSV lopen veel contracten van jonge spelers na dit seizoen af. De komende periode wil en moet de club daarom duidelijkheid over de toekomst geven aan meer dan twintig talenten, in sommige gevallen zelfs al voor 1 april. Een enkeling heeft zelf al gekozen voor iets anders. Zo vertrekt de talentvolle linksback Renzo Tytens (18) na dit seizoen vermoedelijk naar Club Brugge. Bronnen bezweren dat de Belg al ver op weg is om die stap te maken . Daar blijft het niet bij.
    Eindhoven
  2. Peter Bosz is kritisch op zichzelf en hoopt dat PSV de selectie bij elkaar kan houden: ‘Ik heb ze niet goed weggezet’
    PREMIUM
    met video

    Peter Bosz is kritisch op zichzelf en hoopt dat PSV de selectie bij elkaar kan houden: ‘Ik heb ze niet goed weggezet’

    Na afloop van het verloren Champions League-duel met Borussia Dortmund was Peter Bosz kritisch op zichzelf en spaarde de coach van PSV zijn ploeg. Bosz vindt dat het ‘net niet’ was tegen de nummer vier van Duitsland, maar hield vol dat PSV een geweldige ploeg heeft met veel potentie. ,,Ik hoop dat we de selectie bij elkaar kunnen houden”, aldus de coach.
    Eindhoven