'PSV heeft nieuwe hoofdtrainer: Peter Bosz tekent maandag'

'PSV heeft nieuwe hoofdtrainer: Peter Bosz tekent maandag'

09-06-2023 22:57 Laatste update: 23:18
297

Peter Bosz is de nieuwe trainer van PSV, melden Voetbal International en Eindhovens Dagblad. De 59-jarige Apeldoorner gaat naar verluidt maandag een contract voor drie seizoenen tekenen in het Philips Stadion.

Bosz zat zonder club sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon in oktober. Ook buitenlandse avonturen bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen waren geen lang leven beschoren. In Nederland was hij daarvoor wél succesvol. Bosz maakte bij Heracles Almelo, Vitesse en Ajax indruk met zijn aanvallende en spectaculaire speelwijze.

Met de Amsterdammers liep Bosz de landstitel mis, maar reikte hij wel tot de finale van de Europa League in 2017. Door onenigheid over de invulling van zijn technische staf vertrok hij desondanks al na één jaar. De ervaren oefenmeester was in beeld om terug te keren in de Arena, maar Ajax pakte uiteindelijk niet door.

PSV doet dat nu wel. Bosz is de opvolger van Ruud van Nistelrooij, die eind mei de eer aan zichzelf hield en al voor het laatste Eredivisie-duel met AZ opstapte. In Alkmaar stelde PSV een ticket voor de derde voorrondes van de Champions League veilig. Daarmee staat Bosz in augustus meteen voor de uitdaging om de Eindhovenaren naar het hoofdtoernooi van het miljardenbal te loodsen.

Bosz moet PSV ook weer eens aan het kampioenschap helpen. De Eindhovenaren waren in 2018 voor het laatst de beste van Nederland. Voor Bosz is de landstitel eveneens iets dat nog ontbreekt op zijn palmares. Met zijn gedurfde voetbal slaat PSV in ieder geval een nieuwe weg in na de periodes onder Roger Schmidt en Van Nistelrooij.