Transfer | Keepster Moon Pondes tekent bij PSV Vrouwen

Transfer | Keepster Moon Pondes tekent bij PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen heeft een nieuwe keepster. Met ingang van het seizoen 2023-2024 maakt de voormalig speelster van PEC Zwolle het keeperstrio weer compleet. Moon heeft een contract getekend dat duurt tot de zomer van 2024.

De loopbaan van de 22-jarige Moon Pondes mag gerust opmerkelijk worden genoemd. Ondanks haar jonge leeftijd heeft de keepster al zes seizoenen Vrouwen Eredivisie achter haar naam. Vorig jaar besloot de talentvolle keepster PEC Zwolle te verlaten en zich te focussen op haar maatschappelijke carrière in het speciaal onderwijs. “Eerlijk gezegd had ik niet verwacht weer te gaan voetballen, maar PSV belde en ik had gelijk een goed gevoel bij de club. Alle gesprekken liepen voortvarend, ik heb meegetraind en inmiddels sta ik te popelen om weer te beginnen”, vertelt ze enthousiast voor de camera van PSV TV.

Doelen
Nadat Moon er een tijd uit is geweest zal haar focus aanvankelijk liggen op fit worden. “Zodra ik alles in dat opzicht op de rit heb, richt ik me op speeltijd. Uiteindelijk is het mijn doel om bij PSV Vrouwen onder de lat te staan .” Dat Moon talent heeft staat buiten kijf. De in Harreveld geboren doelvrouw doorliep de nationale jeugdelftallen en mocht al eens ruiken aan het grote Oranje.

Keeperstrio
compleet
Met het binnenhalen van Moon is het keeperstrio van PSV Vrouwen weer compleet. Voor het nieuwe seizoen beschikt Rick de Rooij over: Lisan Alkemade, Femke Bastiaen en de net aangetrokken Moon Pondes.

psvvrouwen
Vrouwen
transfer